7 do’s en don’ts om het uiterlijk van je woonkamer op te fleuren 

Je woonkamer is een van de belangrijkste kamers in je huis. Het is de ruimte waar je kunt ontspannen, tv kunt kijken en gasten kunt ontvangen. Als je dezelfde oude look beu bent, is het tijd om dingen op te fleuren! In deze blogpost worden de zeven do’s en don’ts besproken om het uiterlijk van je woonkamer op te fleuren. Volg deze tips en je bent op weg naar een frisse nieuwe look voor je woonkamer! Je zult hiervoor wel je pasjeshouder nodig hebben aangezien je waarschijnlijk wat nieuwe meubels en accessoires moet kopen met je bankpas.

Do’s

 • Voeg wat kleur toe! Een beetje kleur kan al een heel eind bijdragen om je woonkamer er levendiger en uitnodigender uit te laten zien. Probeer een kleurrijk vloerkleed, wat kussens of zelfs een kunstwerk toe te voegen.
 • Weg met rommel. Rommel kan je woonkamer er kleiner en rommeliger uit laten zien, net als bij een portemonnee het geval is ten opzichte van een pasjeshouder dames. Als je spullen hebt die je niet gebruikt of nodig hebt, overweeg dan om ze weg te doen. Dit zal helpen om je woonkamer opener te maken en er ruimer uit te laten zien.
 • Haal wat planten binnen. Planten kunnen een vleugje leven toevoegen aan elke kamer. Ze helpen ook om de lucht te zuiveren en kunnen de kwaliteit van de binnenlucht verbeteren.
 • Herschik je meubels. Soms hoef je alleen maar je meubels te herschikken om het uiterlijk van je woonkamer te veranderen. Probeer je bank naar een andere muur te verplaatsen of een nieuw meubelstuk toe te voegen. Je kunt veel mooie designmeubels vinden in allerlei stijlen en ontwerpen die bij je woonruimte passen.
 • Update je raambekleding. Nieuwe gordijnen of jaloezieën kunnen een groot verschil maken in de uitstraling van je woonkamer. Ze kunnen ook helpen bij het regelen van de hoeveelheid licht die de kamer binnenkomt.
 • Voeg wat accentverlichting toe. Accentverlichting kan helpen om een ​​meer uitnodigende en ontspannen sfeer in je woonkamer te creëren. Probeer wat lampen of schansen in de kamer te plaatsen.

Don’ts

 • Overdrijf het met kleur. Hoewel een beetje kleur je woonkamer kan opfleuren, kan te veel kleur overweldigend zijn. Blijf bij een paar accentkleuren en gebruik ze spaarzaam.
 • Vergeet de basis. Wanneer je het uiterlijk van je woonkamer opfleurt, vergeet dan de basis niet. Zorg ervoor dat je meubels zowel functioneel als esthetisch zijn gerangschikt.
 • Verwaarloos je ramen. Je ramen zijn een van de belangrijkste elementen in je woonkamer. Zorg ervoor dat je ze schoon houdt en update je raambekleding regelmatig.
 • Vergeet accessoires te gebruiken. Je woonkamer van accessoires voorzien is een geweldige manier om je eigen persoonlijke touch toe te voegen. Voeg wat boeken, tijdschriften of zelfs wat familiefoto’s toe.
 • Negeer je vloer. Je vloer is een van de eerste dingen die mensen zullen opvallen als ze je woonkamer binnenkomen. Zorg ervoor dat je het schoon en in goede staat houdt.
 • Doe renovaties als je het niet weet. Het kan ongelooflijk verleidelijk zijn om al het werk zelf te doen, maar als je een probleem veroorzaakt of een fout maakt, kan het erg kostbaar zijn.
 • Te veel geld uitgeven. Je hoeft niet veel geld uit te geven om het uiterlijk van je woonkamer te veranderen, de pinpas in je pasjeshouder heren hoef je dus niet altijd te gebruiken. Er zijn veel betaalbare manieren om je woonkamer er stijlvoller en uitnodigender uit te laten zien.