Aan het glas kent men de vogel

Als de vogel tenminste niet uit vlees, bloed en veren bestaat maar wel uit glas. En bovendien een decoratieve functie heeft. Dat is precies het geval als we het hebben over de prachtige Birds by Toikka van Iittala! De vogels van deze gerenommeerde glaskunstenaar springen direct in het oog en geven de ruimte waarin ze staan een unieke ambiance. Dankzij een zeer gevarieerd pluimage is het de vurige wens van vele fans om deze bewonderenswaardige collectie helemaal compleet te maken.

Welke ambachtelijk vervaardigde vogels uit de Birds by Toikka serie van Iittala mogen jouw interieur gaan bepalen?

Jonge Sperweruil

Laat het maar aan Oiva Toikka over om vogels van glas te ontwerpen die ieder een volledig unieke persoonlijkheid tentoonspreiden! Al sinds 1972 zijn de vogels uit zijn koker heuse verzamelobjecten. En uit geen enkele collectie mag de jonge sperweruil ontbreken. Dit kuikentje doet het altijd goed als een prachtig geschenk. Vogelspotters krijgen tijdens iedere trip de meest zeldzame dieren voor hun lenzen. Maar zoiets moois als de glazen sperweruil hebben ze uiteraard nog nooit gezien! Dat bewijst maar weer dat je voor het gadeslaan van de mooiste dieren niet eens de deur uit hoeft.

Zomersneeuwhoen

Meteorologen kunnen je vertellen welk weer je morgen mag verwachten. Taalwetenschappers leggen je maar wat graag uit hoe grammatica en spelling werken. En de echte vogelkenner weet meteen dat hij of zij met een zomersneeuwhoen te maken heeft als je deze schitterende woondecoratie presenteert! Van de meer dan 400 (!) vogels die Oiva Tokkia in glas heeft nagebootst, is dit één van de meest populaire. Dat ligt hem waarschijnlijk vooral aan het grote oog voor detail in de verenpracht en de amberkleur ervan. De zomersneeuwhoen maakt heel iets anders van je woonkamer of kantoor.

Pluizenbol Cranberry

Je kunt de toevoegingen aan je interieur natuurlijk ook op kleur uitkiezen. Zo is de Blauwveer of Kuulas iets voor je als blauw voor jou tot de verbeelding spreekt. Maar is rood jouw favoriet? Dan kun je gewoonweg niet om de pluizenbol cranberry heen! Het bolletje met snavel heeft misschien een simpele vorm, de glans en weerkaatsing maken dit ambachtelijke glaswerk zo uniek. Met een hoogte en breedte van respectievelijk 7 en 5 centimeter is dit vogeltje gemakkelijk te plaatsen waar je maar wilt. Wees gewaarschuwd; als je eenmaal aan het verzamelen slaat, heb je binnen de kortste keren een waar nest van glas in huis!

Lees ook eens onze handige handleidingen voor de keuken: