Afwerken voor gevorderden

Als je je huis er netjes en aantrekkelijk uit wilt laten zien, is een geavanceerde afwerking belangrijk. Een van de manieren om een ​​geavanceerde afwerking te bereiken, is door plinten kitten. Plinten worden meestal geplaatst wanneer het werk aan de muren en vloeren van je huis gedaan is. Ze worden meestal gebruikt om kabels netjes weg te werken tussen muren en vloeren. Ze kunnen worden vastgezet met schroeven om een ​​geavanceerde afwerking te bereiken en het boren van gaten in je muren te voorkomen. Het is het beste om plinten te lijmen. Laten we nu de stappen bekijken voor het installeren van een plint.

Bereken je materiaal

Als het gaat om het plaatsen van plinten, is het kopen van een montage- of badkamerkit een goed idee. Het eerste dat je echter moet doen, is je materiaal berekenen. Om dit te bereiken, begin je met het schetsen van je kamer. Schrijf voor elke muur op hoe lang de plinten moeten zijn. Bereken dan hoeveel meter plint je moet kopen. Een pro tip is om altijd 10% extra materiaal te kopen. Dit zorgt ervoor dat je niet zonder materiaal komt te zitten in het geval van een fout in de berekeningen.

Knip en lijm de plinten

Nadat je de plint hebt gekregen, markeer je de plank en knip je deze op de juiste lengte. Gebruik voor de hoeken van het bord een verstekzaag in een hoek van 45 graden. Koop je originele plinten die zelfklevend zijn, dan kun je deze eenvoudig op maat knippen met een speciale plintenschaar. Je kunt er ook voor kiezen om de plinten te schilderen, vooral de aangepaste. Nadat de planken de gewenste maat hebben, moet je ze aan de muur lijmen. Zorg er echter voor dat de wand en de achterkant van de planken schoon, droog, vet- en stofvrij zijn. Dit is belangrijk zodat de lijm goed werkt. Gebruik voor het beste resultaat een kwaliteits lijmproduct met een kitpistool. Zorg er ook voor dat je voldoende lijm op de hoeken en randen van het bord spuit.

Laat het drogen en doe de afwerking

Nadat je de plinten voorzichtig op de muur hebt gelijmd, is het wachten en laten drogen. Het kan tot 24 uur duren voordat de lijm volledig droog is. Daarna kun je aan de slag met de afwerking. Dit kun je doen door de voegen op te vullen met een kwalitatief geschikte voegkit. Je kunt een voegkit kiezen die past bij de kleur van de plint. Je kunt ook een voegkit kiezen die je in dezelfde kleur als de muur kunt overschilderen.