Afzetlint laten bedrukken

Ben je werkzaam in de bouw? Of misschien werk je in de evenementenbranche? Bij verschillende beroepen wordt afzetlint regelmatig gebruikt. Dit kan zijn om de veiligheid te garanderen, maar er zijn ook andere redenen voor. Zo kun je bijvoorbeeld de naamsbekendheid vergroten met afzetlint met logo. Zo ziet iedereen gelijk wat er aan de hand is en weet dat jouw bedrijf er aan het werk is. We vertellen je alles wat je moet weten over het bedrukken van afzetlint.

Toepassingen van afzetlint

Als je niet thuis bent in de wereld van de bouw, zullen we de toepassingen van afzetlint toelichten. De plekken waar afzetlint kan worden gebruikt, zijn erg divers. Je hebt waarschijnlijk wel eens het afzetlint van de hulpdiensten gezien. Deze werken vaak met rood en wit lint om de veiligheid te garanderen, maar ook om bepaalde plekken af te zetten. De meest bekende plek waar afzetlint wordt gebruikt, is op een bouwplaats. Dit wordt gedaan om de bouwlocatie af te schermen, zodat er geen onbevoegden rondlopen, maar het dient ook als waarschuwing. Daarnaast zien we het afzetlint ook steeds vaker voorbij komen op festivals en evenementen. 

Verschillende mogelijkheden 

Als je bedrukt afzetlint voor werkzaamheden wilt aanschaffen, zijn er verschillende mogelijkheden. Voordat je zomaar een variant aanschaft, is het belangrijk dat je van tevoren een aantal dingen voor jezelf duidelijk hebt. Hoe lang moet het lint zijn? En hoeveel rollen heb je nodig? 

  • Dikte

Er zijn verschillende opties qua dikte van het lint. Welke optie je kiest is mede afhankelijk van het budget dat je hebt opgesteld. De goedkoopste optie is een dikte van 35 my en de premium variant is 80 my. 

  • Breedte

Afzetlint heeft eigenlijk een standaard breedte, maar als je dit aan wilt passen kun je ook voor 50mm kiezen. 

  • Lengte

De lente van het afzetlint is natuurlijk afhankelijk van jouw project. Je kunt kiezen uit rollen van 100 meter, maar er zijn ook varianten die een halve kilometer lang zijn.

  • Aantal rollen

Als je de dikte, breedte en lengte hebt gekozen, zul je moeten aangeven hoeveel rollen je nodig hebt voor jouw werkzaamheden.

Naast de praktische kenmerken van het afzetlint, zul je ook moeten nadenken over het uiterlijk. Het is mogelijk om het lint in één dezelfde kleur te maken, maar je kunt ook kiezen voor meerdere kleuren. Daarnaast kan het logo van jouw bedrijf erop worden geplaatst.

Goed voor het milieu

Naast de verschillende mogelijkheden, zijn er verschillende soorten afzetlint die je kunt aanschaffen. Voordat je zomaar een soort kiest, raden we je aan om je te verdiepen in de eigenschappen van het product. Waar wil je het lint precies voor gebruiken? Welke materialen worden er gebruikt en hoe lang gaat het mee? Dit zijn allemaal belangrijke aspecten waar je over na moet denken tijdens het koopproces. Er is bijvoorbeeld ook een variant beschikbaar welke biologisch afbreekbaar is. Houd ook rekening met de eisen voor het aanleveren van bijvoorbeeld een logo of tekst voor het bedrukken van het afzetlint.