Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Al sinds de prehistorie werd de tijd gemeten

Klokken bestaan al honderden jaren. Al in de preshistorie werd er aan tijdmeting gedaan met behulp van het zonlicht. Als mensen hebben we dan ook altijd al de drang gehad om de tijd te meten en te willen weten. De klok is over de afgelopen honderden jaren behoorlijk doorontwikkeld en er zijn tegenwoordig dan ook duizenden verschillende soorten en type klokken te krijgen. De klok heeft echter allang niet meer alleen dezelfde functie om alleen de tijd weer te geven. Dit klinkt misschien raar, omdat dit het hoofddoel van de klok is of misschien wel was, maar met de ontwikkeling van de technologie en de komst van onder andere smartphones, heeft de klok er op dit gebied aardig wat concurrenten bijgekregen. Het is dan ook niet voor niets dat tafelklokken tegenwoordig ook steeds vaker worden gebruikt ter decoratie en design attribuut.

De tafelklok is de perfecte klok wanneer je minder ruimte aan de muur hebt

De tafelklok is een ideale klok wanneer je graag een klok in huis wil zonder dat je in de muur hoeft te boren. De tafelklok bestaat al erg lang en was vroeger vooral een klassieke variant van een klok om rijkdom en welvaart aan te geven en deze werd als statussymbool gebruikt. Tegenwoordig is de tafelklok een zeer gangbaar type klok die zeer goed in te passen is op meerdere plekken in de ruimte. Op de website van de Klokkenconcurrent vind je voorbeelden van zowel klassieke als moderne uitvoeringen. Zo kun je een tafelklok op de tafel zetten, maar past deze vaak ook prima op een plank in de kast, op de schouw of op een bureau. De tafelklok is ook een goed alternatief voor wanneer je graag een klok in huis hebt, maar simpelweg geen geschikte plek aan de muur hebt voor een ander type klok.

Met een tafelklok kun je flexibeler zijn met de inrichting en deze van plek verwisselen

De tafelklok is minder dominant aanwezig dan bijvoorbeeld een wandklok en je hebt dan ook aanzienlijk meer mogelijkheden om te spelen met waar je de klok precies gaat neerzetten en waar deze het best tot haar recht komt. De tafelklok is beschikbaar in tientallen verschillende soorten en in diverse kleuren. Ook op het gebied van materiaalgebruik heb je ontelbare keuze. Er zijn tegenwoordig zelfs tafelkoekoeksklokken te vinden die gebaseerd zijn op de klassieke wandklokken, waarbij het vogeltje om het uur uit zijn hokje komt en er een koekoeksgeluid wordt geproduceerd. Deze tafelkoekoeksklokken zijn ideaal wanneer je bijvoorbeeld altijd al een koekoeksklok gehad had willen hebben maar hier nooit de ruimte niet voor had.

Lees ook eens onze leuke woonhandleidingen: