Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Alle opties van een nieuwe douchecabine

Wil jij graag een nieuwe douchecabine aanschaffen om je badkamer een nieuwe uitstraling te geven? Dan zijn er een drietal keuzes die je moet maken. In dit artikel zullen we deze opties toelichten, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt maken.

Douchecabine: op de tegelvloer of op een douchebak?

Een douchecabine is op twee manier te monteren: direct op de tegelvloer of op een douchebak. In de eerste plaats is dit een kwestie van smaak: welke van de twee opties vind je mooier? Echter hebben beiden opties ook hun eigen voor- en nadelen. Zo is een douchebak eenvoudig(er) te installeren, makkelijk schoon te houden en beter bestand tegen water- en zeepresten. Een douchecabine bevestigt op de tegelvloer valt daarentegen doorgaans esthetisch gezien meer in de smaak. Je kunt er namelijk eenvoudig de uitstraling van zowel de vloer- als de wandtegels doortrekken in de douchecabine. Dit oogt rustig en harmonieus.

Deuren: schuifdeuren of openslaande deuren?

Een badkamer is dikwijls zeer beperkt in oppervlak. Het indelen van die redelijk kleine ruimte, kan soms een behoorlijke uitdaging zijn. Het is raadzaam hier goed over na te denken bij de keuze voor de deuren van de douchecabine. Je kunt namelijk eenvoudig ruimtewinst boeken door te kiezen voor een douchecabine met een schuifdeur. Op die manier hoef je namelijk geen rekening te houden met de ruimte die vrij moet blijven bij het openslaan en dichtdoen van een glazen douchedeur. In het geval van een ruime badkamer of simpelweg voldoende ruimte rondom de douchecabine, is een openslaande deur vanzelfsprekend wel een optie.

Douche: met of zonder geïntegreerde douche

De douchecabine vormt doorgaans enkel de constructie waarbinnen de feitelijke douche geplaatst gaat worden. Er zijn echter ook douchecabines waarin de douche volledig geïntegreerd is. Deze complete douchecabines kunnen zijn uitgerust met massagejets, een plafond-regendouche en spiegels. Denk voordat je een douchecabine gaat uitzoeken eens goed na over je eigen douchegedrag. Is douchen bij jou een praktische aangelegenheid of een uitgebreid genietmoment? In dat laatste geval is zo’n complete douche het overwegen waard!