Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Alles over de grote verschillen tussen binnen- en buiten tegels

We brengen meer tijd door in de tuin. We verblijven vaker buiten, ook als het geen mooi weer is. Dit blijkt uit de opkomst van loungesets, grote buitenkeukens, en een groeiend verlangen naar zwembaden en jacuzzi’s in de tuin. Ook het ontwerp en de bestrating van tuinen krijgen meer aandacht. Als het om binnen- en buitentegels gaat, zijn er een paar belangrijke verschillen die je in gedachten moet houden. Het belangrijkste verschil is dat buitentegels ontworpen zijn om de weersomstandigheden te weerstaan, terwijl tegels voor binnen dat niet zijn.

Waarom kunnen vloertegels voor binnen niet buiten gebruikt worden?

Tegels voor binnen mogen nooit buiten gelegd worden omdat ze niet weerbestendig zijn. Het is echter ook een belangrijk gevaar. Als de tegel vochtig is, kan hij erg glad worden en ernstig letsel veroorzaken. Tegels voor binnen bestaan meestal uit een zachtere substantie, zoals keramiek of porselein, en zijn minder vatbaar om krassen of splinters te veroorzaken dan andere soorten tegels.

Wat zijn de kenmerken van een tuintegel?

Buitentegels zijn gemaakt om het weer te weerstaan en er goed uit te zien terwijl ze dat doen. Daarom zijn ze vaak dubbelhard gebakken en zijn dikker. Ze zijn meestal gemaakt van een harder materiaal zoals steen of beton, en kunnen erg zwaar zijn. Zo moeten deze tegels ook vorstbestendig zijn en bestand tegen krassen. Ze mogen nauwelijks vocht of vuil doorlaten. Ook zijn deze dikker en stroever dan een binnentegel.

Waarom tuintegels kopen voor binnen?

Tegenwoordig willen veel mensen een gevoel van ruimtelijkheid in hun huis creëren door binnen en buiten dezelfde tegel te gebruiken. Dit kan de illusie geven van een grotere woonruimte, en het kan ook een praktische oplossing zijn voor huizen met beperkte ruimte.

Er zijn echter een paar dingen waarmee je rekening moet houden voordat je dezelfde tegel zowel binnen als buiten gebruikt. Ten eerste is het belangrijk ervoor te zorgen dat de tegel duurzaam en weerbestendig is, omdat hij aan de elementen zal worden blootgesteld. Ten tweede moet je rekening houden met de verschillende behoeften van binnen- en buitenruimten; tegels voor buiten zullen bijvoorbeeld slip vast moeten zijn. Kun je tuintegels kopen voor vloertegels binnen? Ja, dat mag. Bedenk wel dat het schoonmaken (dweilen) zwaarder is dan bij tegels voor binnen.