Alles over lekkages in de badkamer

Elke huiseigenaar herkent het wel waarschijnlijk. Op een dag loop je de badkamer in, waar in plaats van een aangename frisse badkamergeur ineens een doordringende rioolgeur je neus binnen dringt. Alle alarm bellen gaan op dat moment af. Zo’n geur komt immers nooit gelegen, en waar zou het toch vandaan komen? Ligt het probleem bij een verstopping, in het toilet of in het bad? Hier kun je achter komen door te kijken of het water op die plekken weg stroomt. Ligt het niet aan een verstopping? Dan heb je waarschijnlijk last van een lekkage.

Lekkage badkamer opsporen

Het nare aan een lekkage in de badkamer is dat het lastig is te achterhalen waar de lekkage zich precies bevindt. Om achter de oorzaak van de lekkage te komen kun je allereerst kijken of je vochtplekken kunt vinden en waar deze eventueel zitten. De vochtplekken geven vaak niet meteen aan waar de lekkage zit, maar kunnen je wel een beter beeld geven van waar je moet zoeken. Andere aanwijzingen waar je naar kunt kijken zijn loszittende tegels in de badkamer. Als laatste vind je een lekkage in de badkamer ook door te zoeken naar losse kitranden. Als je de locatie van het lek in de badkamer niet kunt vinden kan een loodgieter of lekdetectiebedrijf deze met speciale apparatuur snel en schadevrij voor je opsporen.

Lekkage badkamer oplossen

Voor het oplossen van een lekkage zijn expertise en de juiste materialen over het algemeen een vereiste. Je moet weten welke leidingen je hoe en wanneer moet repareren of vervangen. Dit is erg situatie gebonden en kan gemakkelijk fout gaan. Wanneer je zelf dus niet over de benodigde kennis beschikt en ook niemand in je directe omgeving kent met ervaring met lekkages verhelpen, kun je het beste een loodgieter inschakelen. Een loodgieter heeft je lekkage vlug en professioneel verholpen zodat deze jou voorlopig niet meer kan teisteren.

Lekkage badkamer verzekering

Bij een lekkage kan de rekening soms fiks oplopen. Je moet de lekkage misschien laten opsporen. Bovendien moet deze lekkage worden gerepareerd en is er mogelijk een deel van het interieur beschadigd. Het kan dan ook interessant zijn om bij je verzekeraar na te vragen wat die precies vergoedt. Over het algemeen dekt een verzekering namelijk onvoorziene schade door neerslag, indirecte neerslag en leiding water. In het geval van een badkamer lekkage is de schade vaak veroorzaakt door leidingwater en komt de schade in de meeste gevallen in aanmerking voor een vergoeding. Dit onder voorwaarde dat de schade niet had kunnen voorkomen, en voldoet aan de andere voorwaarden van je verzekeraar. Voor onroerende zaken zoals het sanitair kan deze vergoeding worden aangevraagd via de opstalverzekering. Mochten er ook spullen van hoge waarde zijn aangetast door het leidingwater, bijvoorbeeld een televisie of smartphone, dan kan dit worden teruggevraagd via de inboedelverzekering. De meeste opstalverzekeringen dekken doorgaans overigens ook de kosten van een lekdetectie, als de situatie binnen de polisvoorwaarden valt.Lees meer informatie of vind een vakman bij jou in de buurt op MyGo.