Alles wat je moet weten over de kokend water kraan

Een kokend water kraan: ze mogen niet meer ontbreken in de keuken. De afgelopen jaren is de kokend water kraan erg in populariteit gestegen en steeds meer mensen hebben er één in de keuken. Maar hoe werkt een kokend water kraan precies? En wat voor soorten zijn er? We vertellen je alles wat je moet weten over de kokend water kraan.

Wat is een kokend water kraan?

Een kokend water kraan is een keukenkraan die naast warm en koud water ook kokend water geeft. Een bekende kokend water kraan is de Quooker kraan. Quooker is ook de eerste die de kokend water kraan op de markt bracht. Het kokende water in de Quooker kraan wordt in een reservoir opgeslagen en verwarmd. Dit reservoir bevindt zich in het kastje onder de spoelbak. Er zijn boilers met een verschillende inhoud en het is maar net welke capaciteit, 3 tot 10 liter, het beste past bij jouw huishouden en behoeften.

Voordelen van kokend water kranen

Quooker kranen zijn een echte trend in de Nederlandse keuken. En dat is niet voor niks. Er zitten namelijk veel voordelen aan een kokend water kraan. Lees er hieronder meer over.

Tijdwinst en gemak

Eén van de voordelen van een Quooker kraan is natuurlijk de tijdwinst en het gemak van de kraan. Je zet de kraan aan en je kunt direct een kop thee of een kop koffie zetten. Een paar minuten wachten tot de waterkoker klaar is, is verleden tijd. Ook tijdens het koken kan het ideaal zijn. Bij het koken van pasta bijvoorbeeld. Het scheelt veel tijd als je direct kokend water in de pan kan schenken.

Energiezuinig

Een ander voordeel is dat je met een Quooker kraan veel energie kunt besparen. De manier waarop de kraan is aangesloten, is hier wel van belang. Je kunt namelijk alleen energie besparen als de watervoorzieningen in het reservoir gebruikt om het water op te warmen. Sommige kokend water kranen zijn namelijk aangesloten op de CV-installatie en zodra het water verwarmd moet worden, wordt de hele CV-installatie geactiveerd.

Kortom, er zitten veel voordelen aan het aanschaffen van een Quooker kraan. Ben je van plan om ook een kokend water kraan aan te schaffen, maar ben je er nog niet over uit welke type kraan je precies wilt en nodig hebt? Kijk dan op Vervaningsmarkt.nl voor verschillende soorten kokend water kranen.