Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

auto lening

Alles wat je moet weten over een autolening!

Je bent op zoek naar een nieuwe auto, maar bent op dit moment niet in het bezit van genoeg kapitaal om deze aan te schaffen. Dat is vervelend, maar gelukkig zijn er genoeg alternatieven om alsnog aan een nieuwe wagen te komen. In dit geval kan een autolening een passende oplossing zijn. In het volgende artikel geef ik je alle informatie die je nodig hebt voor het afsluiten van een lening voor een nieuwe auto.

Waar kan je een lening krijgen?

Je kunt voor het krijgen van een lening voor een auto op meerdere plekken terecht. De meest voor de hand liggende optie is bij de dealer waar je de auto hebt gekocht, maar hier liggen vaak de rentetarieven hoger dan bij een bank of onafhankelijke kredietverstrekker. Het is raadzaam om bij meerdere instanties offertes op te vragen zodat je de juiste afwegingen kunt maken.

Wat is het verschil tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet wordt over het algemeen gebruikt wanneer er nog niet duidelijk is hoeveel geld je daadwerkelijk nodig hebt. Bij een autolening is dit niet het geval, omdat je weet wat een auto in aanschaf kost. Daarom maak je gebruik van een persoonlijke lening.

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Hoeveel je kan lenen hangt niet alleen af van je maandelijkse inkomen, maar ook van je maandelijkse lasten en verplichtingen. Het is niet raadzaam om het maximale bedrag dat je zou kunnen lenen ook daadwerkelijk te gaan lenen. Zorg dat je wat ruimte overhoudt voor eventuele tegenvallers. 

Wat is de aflosperiode?

Dit is wat jij persoonlijk afspreekt met de kredietverstrekker. Onthoud dat je waarschijnlijk over een aantal jaar weer een nieuwe auto wilt aanschaffen en dat is het wel verstandig om de vorige auto volledig te hebben afbetaald! 

Hopelijk helpt deze informatie je op weg bij het financieren van je nieuwe wagen!