Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

dakkapel plaatsen almere

Alles wat je wilt weten over het plaatsen van een dakkapel

Ben je aan het nadenken over het plaatsen van een dakkapel? Als je graag meer ruimte in je woning wilt creëren, kun je aan de slag gaan met het optisch groter laten lijken van de kamer, maar er is ook een andere mogelijkheid. Een dakkapel biedt verschillende voordelen. Je krijgt niet alleen extra ruimte, maar ook meer lichtinval en een beter uitzicht. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een dakkapel. 

Voordelen van een dakkapel

Veel Nederlandse woningen beschikken over een schuin dak. Dit geeft het huis een mooie uitstraling, maar het kan ook erg vervelend zijn. Een schuin dak zorgt er namelijk voor dat je veel minder ruimte hebt, soms kun je zelfs niet eens lopen in de kamer. In veel gevallen is de zolder niet of beperkt beloopbaar, wat natuurlijk erg vervelend kan zijn. Een dakkapel biedt in deze situaties uitkomst.

  • Meer ruimte: Het creëren van ruimte is de meest voorkomende reden waarom mensen kiezen voor een dakkapel. Zo kun je bijvoorbeeld extra ruimte creëren op zolder of de kamer van een van de kids net een stukje groter maken. 
  • Betere lichtinval: Naast het creëren van ruimte kun je met het plaatsen van een dakkapel veel meer lichtinval realiseren. Een klein raampje is in de meeste gevallen niet voldoende om de hele kamer te belichten. Vergeet ook zeker de ventilatie niet. Je zet simpelweg een raampje open en geniet vervolgens van de frisse lucht. 
  • Een goed uitzicht: Een beter uitzicht: natuurlijk neem je niet alleen om deze reden een dakkapel, maar het is wel een mooie bijkomstigheid. Zo kun je op zolder een beter uitzicht krijgen dan je hebt met gewone ramen. 

De waarde van je woning stijgt

Een dakkapel zorgt niet alleen voor meer ruimte en een betere lichtinval, maar ook stijgt de waarde van je woning. Hoe zit dit nu? Als je een dakkapel laat plaatsen, breidt je simpel gezegd het beloopbare vloeroppervlak uit en een groter vloeroppervlak zorgt voor een hogere waarde van het huis. Een dakopbouw heeft dus niet alleen praktische voordelen, het kan ook een goede optie zijn voor als je je woning in de toekomst wilt verkopen. Houd er wel rekening mee dat naast het beloopbare oppervlak er bij het bepalen van de waarde ook gekeken wordt naar het materiaal van de dakkapel. 

Wat kost het?

Natuurlijk zit er een prijskaartje verbonden aan het plaatsen van een dakkapel. Nu wil je natuurlijk weten hoeveel het kost. De prijs voor een dakopbouw is afhankelijk van een een aantal aspecten, namelijk van het formaat, type, materiaal en eventuele extra’s. Als je voor een kunststof dakkapel kiest, ligt de prijs iets hoger dan als je voor een houten variant gaat. 

Wil je een dakkapel plaatsen in Almere en ben je benieuwd naar de prijs? We adviseren je om contact op te nemen met een professional. Deze kan je (nog) meer vertellen over een dakkapel en berekent met jou de exacte prijs.