Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Attributen voor je hond in huis halen

Je huis is pas een thuis als alle bewoners van je huis zich er thuis voelen. Dat geldt voor de menselijke bewoners, maar ook zeker voor de dieren die je in huis neemt. Een goudvis in een kom zal zich – mits regelmatig voorzien van vers water – al snel thuis voelen. Bij wat grotere dieren ligt dit een beetje anders. Zij hebben echt hun eigen plekje nodig, een plek waarvan ze weten dat ze daar altijd terecht kunnen. Een plekje waar ze zich geborgen voelen en waar ze kunnen uitrusten omdat ze weten dat ze daar met rust gelaten worden. Onze trouwe viervoeters zouden natuurlijk het liefst een plekje naast jou op de bank claimen, maar als je bank je lief is en je zelf ook nog wel eens met de voeten languit op de bank wil, is dit niet aan te raden. Beter zorg je voor een plekje zoals een kleedje of een hondenbench.

Hoe bepaal je wat het plekje wordt voor je hond?

Als je een hond in huis neemt wil je graag een fijn plekje voor hem of haar creëren in huis. Voor het bepalen van deze plek zijn twee zaken van belang: of de hond je niet in de weg ligt en of het er behaaglijk genoeg is. Dat laatste betekent niet dat de hond per sé een warme plek nodig heeft (door zijn vacht houdt hij zichzelf natuurlijk ook al warm), maar een plekje op de tocht is niet aan te raden. Daar zouden we zelf ook niet graag willen liggen. Zoek daarom een plekje ergens in de buurt van een verwarming, een plek waar niet steeds deuren open en dicht slaan en een plek waar je niet over je hond struikelt of ’s nachts per ongeluk op z’n staart gaat staan. Op die plek zet je de bench neer, en wellicht in een later stadium wanneer de hond helemaal aan z’n nieuwe huisje gewend is een kleedje.

Alles voor je hond in huis

Wanneer je op zoek gaat naar een bench voor je hond, een kleedje of andere attributen, dan kun je online nog wel eens overmand kunnen worden door al het aanbod. Er is enorm veel verkrijgbaar, maar niet alles is van goede kwaliteit of past goed in jouw interieur. Let bij het aanschaffen van attributen voor je hond daarom goed op zaken als kleur en materiaal (het oog wil natuurlijk ook wat) en functionaliteit. Bedenk goed wat voor jou en de hond van je keuze praktisch is. Een Golden Retriever zul je niet zo snel een hondenbuggy voor aanschaffen, terwijl een klein schoothondje misschien wel graag in zo’n buggy uitgelaten wordt. Zo zijn er ook wat betreft hondenriemen veel verschillen. De ene hondenriem is langer dan de andere en is dus ook voor andere soort honden geschikt. Het loont de moeite om een avondje online te gaan speuren naar de beste spullen voor je hond. Je hond is immers je beste vriend en die gun je het allerbeste. En als dat dan ook nog eens bij je interieur past dan is dat helemaal mooi meegenomen!