Baas in eigen paradijs? Richt je tuin naar wens in!

En het blijft natuurlijk niet bij plannen en schetsen; ook het inrichten zelf is een klus die je4 met beide handen aanpakt. Creëer de gezelligste sfeer op je eigen erf!

Zie jij je tuin als een groen visitekaartje van jezelf? Dan moet die ook een uiterlijk hebben dat volledig bij je past. Er is namelijk geen enkele reden om je neer te leggen bij het uiterlijk van je groene oase zoals je die aantrof toen je je woning kocht. Dit doe je onder andere door aanpassingen te maken die ook nog eens functioneel zijn. Benieuwd naar de vele duurzame mogelijkheden? Hieronder lichten we alvast een tipje van de sluier op!

Vlonder

Ondanks de aantrekkingskracht van een tegeloppervlak, neemt zo’n plavuizenvloer ook wat problemen met zich mee. Denk maar aan de vele soorten onkruid die tussen de stenen door kunnen schieten! Een vlonder, daarentegen, is niet alleen esthetisch verantwoord maar ook nog eens een oplossing voor dit probleem. Het worteldoek dat je eronder plaatst, verhindert namelijk iedere vorm van plantengroei! Bovendien zorgt drainage voor een stevige ondergrond, waarin de vlonder niet weg kan zakken. En het houten bouwwerk ziet er ook nog eens ontzettend mooi uit.

Bestrating

Door je tuin heen kun je bezoekers en jezelf natuurlijk een eigen weg (laten) banen maar je hebt ook de mogelijkheid om mensen een handje op weg te helpen. Bijvoorbeeld door een mooi tegelpad aan te leggen. Ja, dit gaat onderhoud vergen, dat hebben we net al besproken. Maar het resultaat mag er wezen! Zeker wanneer je helemaal zelf je stenen uitkiest die zorgen voor een passende uitstraling.

Schutting

Weg met pottenkijkers! En welkom aan het overzicht dat je over je tuin hebt. Ja ja, zo’n houten schutting doet wonderen! Buitenstaanders weten hiermee precies waar je erf begint en ophoudt. En of ze al dan niet welkom zij, zien ze wel aan het feit dat het toegangspoortje in je omheining open dan wel gesloten is!

Let wel dat dit bij lange na niet je enige optie is. Je kunt immers ook een heg maken van wat voor soort begroeiing dan ook. Misschien zelfs een wand van glas, gaas, staal of een ander materiaal. Het hangt er maar precies vanaf waar je erfafscheiding volgens jou aan moet voldoen.

Gevelbekleding

Laten we ook je woning zelf bij het uiterlijk van je erf betrekken. Zeker wanneer we het hebben over fraaie gevelbekleding, die ook nog eens voor optimale isolatie zorgt. En ja, deze planken zijn dan wel van kunststof maar alsnog volledig recyclebaar. Ze worden dan ook volledig milieuvriendelijk geproduceerd.

Veel plezier met het vormgeven van je persoonlijke paradijs!