Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Badkamertrends 2022

De badkamerindustrie blijft in een rap tempo groeien en er zijn steeds nieuwe trends om te benoemen. Voor het aankomende jaar zijn er ook weer een aantal zaken die hip en happening zijn. Zo wordt natuurlijk licht steeds belangrijker en zie je steeds meer kleur terugkomen. We bespreken dit en nog meer in onderstaand artikel.

Meer natuurlijk licht

Licht wordt in de badkamer steeds belangrijker. Natuurlijk licht wordt in badkamers geïntroduceerd via ramen en dakramen. Als je een raam hebt in de badkamer, zorg dan dat je lichtgekleurde raambekleding ophangt, of kies voor plakplastic, zodat er toch nog wat licht doorheen kan komen.

Kunstmatig licht creëer je door lampen op te hangen, bijvoorbeeld ingebouwde plafondspots. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een badkamermeubel met ingebouwd licht te installeren. Om jezelf goed te kunnen bekijken in de spiegel, is voldoende licht een must. Je wilt tenslotte netjes de deur uit gaan!

Meer natuurlijke ventilatie

De groene beweging groeit in een alarmerend tempo en de badkamerindustrie heeft dit opgemerkt. Steeds meer mensen worden zich bewust van de impact die we hebben op ons milieu en veel mensen proberen hun steentje bij te dragen. Een manier om te helpen is door meer natuurlijke ventilatie in badkamers toe te voegen. Dit kan door een ventilator toe te voegen of een raam te openen. Natuurlijke ventilatie kan helpen de luchtvochtigheid te verminderen, waardoor schimmelgroei wordt voorkomen. En dit laatste is heel belangrijk. Schimmel is namelijk echt heel slecht voor de gezondheid en in een natte ruimte als de badkamer komt dit helaas toch heel vaak voor als er slecht wordt geventileerd.

Meer opbergruimte

Opbergruimte wordt in badkamers geïntroduceerd door middel van kasten, planken, laden en andere opbergoplossingen die een efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte mogelijk maken. Meer opbergruimte is altijd goed. Ook je verzorgingsproducten die je onder de douche gebruikt wil je op een nette manier neerzetten. Hang een rekje of plankje op waar je alles op kunt zetten. Op deze manier heb je alles bij de hand en hoef je niet onder de douche vandaan om iets te pakken. Daarnaast is het ook goed om eventuele kinderen meteen aan te leren dat ze alles netjes opruimen, ook tijdens het douchen. Niemand wil tenslotte zijn/haar nek breken over een shampoofles, of een fles doucheschuim op z’n tenen krijgen omdat deze op het randje stond te balanceren.

Heb je een bad, dan zijn er tegenwoordig speciale plankjes om eroverheen te zetten voor als je in bad zit. Je kunt hier gemakkelijk wat dingen opzetten, bijvoorbeeld een mok thee, voor als je een keertje in bad wilt zitten in alle rust.

Meer kleur in de badkamer

Badkamers worden kleurrijker met de introductie van fellere kleuren zoals geel, oranje, groen, blauwpaars enz. Je kunt de boel betegelen in een felle kleur, maar er ook voor kiezen om de badkamer neutraal te houden en juist de accessoires in fellere kleuren aan te schaffen. Denk aan mooi gekleurde handdoeken en washandjes, gezellige vaasjes met nepbloemen, of een gezellige badmat. Kies vooral iets uit dat je mooi vindt. De badkamer is een plaats waar je tot rust moet kunnen komen, dus zorg ervoor dat de sfeer die er hangt de juiste is.