Barbecue organiseren? Zó maak je het tot een succes!

Op een mooie dag is het heerlijk om buiten te eten. Hoewel je gewoon binnen kunt koken, is het natuurlijk ook mogelijk om nog meer uit te pakken: slinger de barbecue aan! Zo maak je er meteen een feestelijke avond van. Al helemaal als de barbecue-avond tot in de puntjes is verzorgd. Dit zijn onze tips.

Mooie aankleding van de tafel

We hebben vaak de neiging om de tafelaankleding bij een barbecue-avond vrij basic te houden. Soms gebruiken we zelfs papieren of plastic bordjes en bestek. Dat is zonde! Het oog wil namelijk ook wat. Gebruik daarom juist je mooiste servies. Denk aan de borden: je mag best kleurrijke borden gebruiken, zodat het geheel nog meer in het oog springt. Daarnaast heb je uiteraard ook glaswerk in gebruik. Een biertje smaakt goed bij een maaltijd van de barbecue: zet fraaie bierglazen op tafel. Plaats salades en stokbrood in leuke schalen; stop dipjes in gezellige kommetjes. Denk niet enkel aan de gebruiksvoorwerpen zoals servies en glas, maar tevens aan de verdere aankleding. Plaats een vrolijk tafelkleed op de buitentafel. Zet een vaas met bloemen neer. Gezelligheid ten top!

Klassieke én originele hapjes

We hebben het idee dat je het best kunt gaan voor een mix tussen klassieke en originele hapjes. Zo vinden veel mensen een klassiek stukje vlees van de barbecue heerlijk: denk aan een hamburger of een worstje. Dit hoort er dan ook zeker bij. Zijn er vegetariërs aan tafel? Serveer dan tevens vega opties: deze smaken vandaag de dag hartstikke lekker. Ook stokbrood met dips is een klassiek bijgerecht bij de barbecue-avond. Maar probeer daarnaast eens iets speciaals uit! Denk aan gegrilde groente zoals aubergines, gegrilde ananas, grote champignons met mozzarella, reepjes halloumi van de barbecue of gegrilde coquilles. Het maakt het eten net wat interessanter! Hoe meer afwisseling, hoe beter.

Lekkere drankjes

Een barbecue-avond draait uiteraard met name om het eten. Maar vergeet ook zeker de drankjes niet! Dit maakt de boel namelijk compleet. Je kunt gewoon wat verschillende drankjes in huis halen, dat is al voldoende. Of vind je het leuk om nog meer uit te pakken? Start dan met een aperitief, zoals een zomerse cocktail. Tijdens het diner serveer je biertjes of wijn. En denk ook aan fris, waaronder een huisgemaakte limonade. Aan het eind van de avond kun je afsluiten met een kop koffie, optioneel met drank erin. Een ware traktatie voor je gasten.

Gezelligheid in de tuin

Hoe creëer je een waar feestje in de tuin? Daar is net wat meer voor nodig dan enkel het eten en het drinken. Zorg bijvoorbeeld voor wat muziek in de tuin: plaats een speaker op de eettafel. Dit brengt al direct meer gezelligheid. Zodra de avond valt, doe je kaarsen en andere verlichting aan. En verder geldt natuurlijk ook: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Nodig daarom eens lekker veel gasten uit om te komen barbecueën, van familieleden tot vrienden. Zo vier je de zomer ten top!