Behang verwijderen

behang verwijderen

Heeft jouw kamer een nieuwe make-over nodig? Wil je de muur verven of wil je de muur behangen? Daarmee geef je je kamer weer een nieuwe frisse look! Maar voordat je nieuw behang gaat plakken, is het verstandig om het oude behang te verwijderen. Behang verwijderen is een lastige klus, maar met deze tips wordt het een stuk gemakkelijker!

Voordat je begint

Voordat je begint met behang verwijderen zijn er een aantal belangrijke stappen die je moet volgen:

  • Verwijder de afdekplaatjes van de stopcontacten
  • Gebruik een trap met antislip treden en zorg dat deze stevig kan staan
  • Voer deze klus in ieder geval met nog een persoon uit. Dit maakt deze lastige klus leuker en je bent sneller klaar!

Behang verwijderen met wasverzachter 

Behang verwijderen met wasverzachter maakt deze lastige klus een stuk gemakkelijker. Hoe werkt dit precies? Gebruik een spuitfles en vul deze met 50% wasverzachter en 50% water. Schud de fles en spuit vervolgens het goedje op het behang dat je wil verwijderen. Even laten intrekken en voila! Behang verwijderen is nog nooit zo makkelijk geweest. Behang verwijderen met wasverzachter is de manier!

Glasvezel behang verwijderen 

Heb je gewoon behang? Dan is behang verwijderen met wasverzachter prima, maar heb je glasvezel behang? Dan wordt het een stuk moeilijker. Glasvezel behang laat namelijk minder goed los van de muur en daar heb je wat meer voor nodig. Maar wat precies?

  • Krabber
  • Zeil
  • Stoommachine
  • Behangperforator

Leg als allereerst een groot zeil op de grond voordat je begint met behang verwijderen. Hiermee zorg je dat de grond niet beschadigd of lelijk wordt. Als het behang niet geverfd is, kun je een stoommachine gebruiken om het behang te verwijderen. Glasvezel behang verwijderen wordt daar een stuk gemakkelijker van. Dit komt doordat de stoom het lijm van het behang laat smelten en het behang eenvoudig verwijderd kan worden. Met de krabber krab je het behang er binnen no time af. Heb je geen stoommachine? Vraag dan eens rond, misschien kun je de machine van iemand lenen. Bij verschillende bouwmarkten is het mogelijk om een stoommachine te huren voor een weekend. Ideaal, want zo hoef je hem niet gelijk aan te kopen.

Door middel van het maken van inkepingen in het glasvezel behang, wordt het verwijderen nog gemakkelijker en ook nog eens sneller! Deze inkepingen kun je maken met een behangperforator.

Vinyl behang verwijderen 

Naast glasvezel is vinyl behang verwijderen ook een lastige klus. Het behang bestaat namelijk uit 2 lagen. Vinyl behang heeft een waterdichte structuur, wat het erg lastig maakt om dit behang te verwijderen. We beschrijven hier hoe je dit het beste kunt aanpakken:.

Wat heb je nodig bij vinyl behang verwijderen?

  • Stoommachine
  • Krabber
  • Prikroller

Met een prikroller maak je gemakkelijk gaatjes in het behang, de stoom van de stoommachine kan door middel van deze gaatjes sneller bij de lijm komen. Je kunt ervoor kiezen om alleen de toplaag van vinyl behang te verwijderen. De tweede laag zou je kunnen laten zitten om vervolgens te verven of opnieuw te behangen.

Nog meer tips voor verwijderen in het huishouden? Kijk dan eens naar onze tips voor vlekken verwijderen of roest verwijderen.