Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Bijzondere kamerplanten voor in huis

Iedereen heeft ongetwijfeld wel eens een cactus in huis gehad. Het is een mooie kamerplant, maar niet de meest bijzondere kamerplant die je kunt hebben. Om wat inspiratie op te doen, benoemen wij een aantal bijzondere kamerplanten die iedereen graag zou willen hebben!

De Crassula hangplant

De Crassula is een hangplant en staat ook wel bekend als een vetplantsoort. De meest bijzondere plant uit deze familie is de Crassula red. Deze plant heeft prachtige rode bladeren. Het heeft niet veel verzorging nodig. In de zomer hoef je deze plant slechts een keer in de twee weken water te geven en in de winter zelfs een keer in de zeven weken! Aan deze plant kun je eenvoudig zien of het water nodig heeft: de bladeren gaan dan rimpelen. Deze plant heeft ten slotte de voorkeur voor een zonnige plek. Met name in de winter is het belangrijk dat deze plant bij het raam staat. 

Philodendron monkey mask

Deze plant is familie van de Monstera. Deze kamerplant staat bekend om de gaten in zijn bladeren. De plant komt oorspronkelijk uit tropische oerwouden en heeft daardoor niet veel zonlicht nodig. Wel is het belangrijk om deze plant een keer in de week water te geven, zodat de grond vochtig blijft. 

Dieffenbachia Maroba

Deze kamerplant is een plant met bijzondere tekeningen op het blad. Dit is een tropische plant, wat betekent dat de grond altijd vochtig moet blijven. In de winter heeft de plant minder water nodig. In dit geval kun je wachten tot de grond licht is opgedroogd. De plant heeft de voorkeur voor een lichte plek, maar niet met veel direct zonlicht. Als de plant te lang in de zon staat, verwelken de bladeren. Let er wel op, dat deze plant erg giftig is en dus uit de buurt moet blijven van huisdieren en kinderen.