Busje huren voor verhuizing of klus: de vele voordelen

Als je er ooit één gehuurd hebt, heb je jezelf vast wel de vraag gesteld waarom je niet altijd in een busje rondrijdt. Je hebt veel laadruimte en op de weg heb je beter zicht dan in je personenwagen. Voor een grote (tuin)klus, verbouwing of zelfs verhuizing is een busje huren aan te raden.

Balken schuin in de auto proppen

Misschien heb je een hatchback waarmee je het liefst alles vervoert. Of een stationwagen. Lange balken, pallets, zakken cement, gipsplaten, met een beetje pech moet je er enkele malen voor op en neer. Maar het is niet veilig om rond te rijden met schuin in de auto gepropte balken, die uit het passagiersraam steken en je het bijna onmogelijk maken om te schakelen. Ook je zicht wordt wellicht gehinderd. Vanzelfsprekend heb je je auto goed verzekerd. Zo niet, dan kun je altijd je autoverzekeringen vergelijken om goedkoper uit te zijn. Maar afgezien daarvan: waarom zou je moeilijk doen met je eigen auto als je een ruime bus kunt huren?

Alles in één keer

Het busje heeft meer laadvermogen, niet alleen in volume maar ook in gewicht. Denk eens aan de vele zakken cement die je erdoorheen jaagt als je een muurtje gaat bouwen. Of de stenen en tegels. Daar zijn je eigen schokbrekers en remmen niet blij mee. Het is zo simpel: je kijkt online welk verhuurbedrijf het goedkoopste is, reserveert het busje voor een dagdeel of langer, maakt van tevoren een lijstje met wat er allemaal gehaald moet worden en voor je het weet kun je aan de slag. Zonder voor de zoveelste keer naar de bouwmarkt te moeten tuffen omdat die ene balk net niet paste.

Meer overzicht, dus meer veiligheid

Zo’n busje is veiliger om twee redenen: ten eerste rij je met veel gewicht rond en heb je daarbij extra overzicht nodig om bijtijds te kunnen remmen. In een busje zit je hoger en kun je sneller anticiperen op de capriolen van je voorliggers. Ten tweede gaan alle bouwmaterialen veilig achterin het laadruim. Je wordt dus bij hard remmen niet in de rug aangevallen door de spullen die je in je eigen auto met geen mogelijkheid veilig in zou kunnen laden.

Ook voor verhuizingen

Omdat een busje huren populair is, zal je er geen huizenhoge kosten aan hebben. Check de vele aanbiedingen bij de verhuurders. Bij een verhuizing is het trouwens ook een aanrader. Je spaart er immers een hele verhuisservice (manuren!) mee uit. Enkele malen heen en weer met één of twee vrienden (nog gezellig ook) en klaar is Kees. Kortom, voor verbouwen of verhuizen is het huren van een busje ideaal.