gietvloer

Creëer een industrieel interieur met een gietvloer

Het industriële interieur is al een aantal jaren hip en dit blijft het ook nog wel even. We kunnen namelijk maar geen genoeg krijgen van deze stoere woonstijl. Donkere kleuren op de muur, een mix van verschillende materialen en natuurlijk een vloer met betonlook. Als je de industriële stijl graag door wilt voeren in het interieur, begint dit bij de vloer. De vloer is namelijk de basis van jouw woning. 

We beginnen bij de basis

Voordat je begint met het leggen van een nieuwe vloer of het plaatsen van nieuwe meubels is het verstandig om een plan te maken. Wat is jouw droominterieur? Hoe moet jouw woning er straks uit komen te zien. Als je 100% zeker bent dat je voor een industriële woonstijl wilt gaan, moet je beginnen bij de basis. Maar wat is dat nu, de basis? Begin altijd bij de vloer. Je past namelijk de kleuren op de muur en de meubels aan op de vloer. Bij een stoer en industrieel interieur hoort een strakke vloer. Dit kan een donkere houten vloer zijn, maar ook een gietvloer met betonlook. Dit type vloer bestaat uit kunststof en is daarom veel makkelijker te plaatsen dan een echte betonvloer. Op deze manier kun je de vloer gemakkelijk over tegels of een andere ondervloer plaatsen. 

Waarom de betonlook? 

Misschien vraag je jezelf nu af: waarom moet ik kiezen voor een betonlook gietvloer? Er zijn natuurlijk ook normale gietvloeren in verschillende tinten. Je kunt de kleur van de vloer helemaal zelf samenstellen. Dus of je nu een lichtgrijze vloer wilt of een donkerblauwe, het kan allemaal. Bij een betonlook vloer is dit eigenlijk niet heel anders. Je kunt zelf kiezen wat voor betonlook je in huis wilt hebben liggen. Dit kan een donkere of lichte variant zijn met een patroon of zonder patroon. Beton is namelijk een materiaal dat echt niet mag ontbreken in je industriële interieur. Het heeft een koele uitstraling en zorgt voor een stoere look. 

Voordelen van een gietvloer

Naast dat de betonlook gietvloer de perfecte vloer is voor een industrieel interieur, biedt het je nog meer voordelen. Het is een neutrale vloer waar veel verschillende stijlen bij te combineren zijn. Raak je toch een keer uitgekeken op de stoere look, dan hoef je niet gelijk een nieuwe vloer aan te schaffen. Daarnaast zijn gietvloeren onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te maken. Ideaal voor als je kinderen of huisdieren hebt. Door het vochtbestendige materiaal is de vloer ook nog eens extra goed geschikt voor vloerverwarming. Dit is een belangrijke reden voor veel mensen om voor een gietvloer te kiezen. Zo heb je nooit meer koude voeten. Wat wil je nog meer?

Ben je overtuigd? Ga jij voor een industrieel interieur met een betonlook gietvloer?