Creëer een rustige sfeer in je slaapkamer met deze vijf tips

Slaap je slecht dan heb je minder energie en een slecht humeur. Goed slapen is daarom erg belangrijk. Met een paar kleine aanpassingen in je slaapkamer creëer je zo een ontspannen gevoel. 

Tip 1: Ruim alles netjes op  

Rondslingerende kleren, boeken of een uitpuilende fjallraven rugzak geeft onrust in je hoofd. Ruim daarom eens goed op en maak opbergruimtes onder je bed of in je kledingkast. Die ruimtes zijn ideaal om bijvoorbeeld je fjallraven kanken  in op te bergen. 

Tip 2: Gebruik neutrale tinten

Ga voor neutrale tinten op de muren. Hierdoor straalt je slaapkamer rust uit. Hou je van felle kleuren? Gebruik die dan vooral voor accessoires en kussentjes. Wil je toch graag een kleur op de muur? Denk dan eens aan blauw, want blauw heeft een kalmerende werking. Daarnaast kan je ook groen toevoegen in de vorm van planten. Planten zijn goed voor je gezondheid en werken rustgevend. 

Tip 3: Niet teveel accessoires 

Zet niet teveel spullen in je slaapkamer. Door van alles in je slaapkamer te zetten wordt de boel onrustig. Ga voor dingen die je echt heel mooi vindt. Hou je van je prachtige fjallraven rugzak? Hang die dan netjes op aan een haakje aan de muur. Daarnaast is het leuk om een muur te stylen met fotolijsten. Als je de rest van je slaapkamer maar rustig houd qua accessoires. 

Tip 4: Kies de juiste verlichting

Met goede verlichting val je ontspannen en rustig in slaap. Gebruik geen felle lampen, maar kies bijvoorbeeld voor meerdere kleine lampjes op verschillende plekken. Wil je toch liever een lamp, ga dan voor een lampenkap die veel licht blokkeert. Of gebruik een dimmer. Hiermee regel je eenvoudig de sfeer in je slaapkamer. 

Tip 5: Koop een plaid of vloerkleed

Wanneer je een plaid over je bed heen legt is dat extra uitdagend om heerlijk in bed te gaan liggen. Daarnaast kun je ook nog een zacht vloerkleed onder je bed leggen. Let er wel op dat je een kleur of patroon kiest dat past bij je beddengoed en de overige kleuren in je slaapkamer.