Creëer meer ruimte met een ronde eettafel

Veel mensen hebben in hun woning nooit ruimte genoeg. Ideeën om de huiskamer wat ruimer te laten lijken zijn dan ook vaak meer dan welkom. Voor meer ruimte en sfeer in je huis kan je overwegen de ‘gewone’ rechthoekige eettafel te vervangen met een ronde tafel.

Waarom een ronde eettafel?

Een ronde eettafel is meestal niet de eerste mogelijkheid die in je op komt om je woning wat ruimer te maken. Toch kan het een enorm verschil maken. Door de rondingen van de tafel kan je namelijk makkelijker meer mensen rond de tafel passen. Toch heb je geen onbenutte hoeken aan de tafel die alleen maar in de weg staan. Een ronde eettafel geeft je dus de ruimte om je makkelijker rond de tafel de manoeuvreren. De ruimte die je normaal niet kan benutten door de hoeken van een gewone eettafel kan je nu bijvoorbeeld gebruik als ruimte om een extra ladekastje open te trekken. De ruimte is echter niet de enige overweging bij het kiezen voor een eettafel.

Afhankelijk van de gezinssamenstelling wil je natuurlijk ook lekker met elkaar aan tafel kunnen zitten. Met een ronde eettafel heb je de mogelijkheid om zoveel stoelen aan te schuiven als er nodig zijn. Heb je een stoel niet meer nodig? Dan schuif je hem gemakkelijk opzij en kan je zelf wat extra ruimte innemen. Het idee van zitten in een kring om de tafel geeft bovendien een gezelligere sfeer dan allemaal op een rijtje zitten langs een rechte tafel.

De ‘perfect fit’ voor ieder interieur

Natuurlijk willen veel mensen ook dat hun eettafel past binnen de rest van het interieur. Ronde eettafels komen uiteraard in veel verschillende designs en kleuren. Het leuke van een ronde rafel is dat deze vrijwel altijd past binnen de rest van het interieur. Je kunt hem bijvoorbeeld prima neerzetten in een hoek of tussen de leren sofa’s, maar hij past ook perfect in een keuken of tussen de houten kasten waar je het bestek en de borden in bewaart. In tegenstelling tot een grote rechthoekige tafel zet je een ronde eettafel dus gemakkelijk weg zonder dat deze echt in de weg staat.

Hoe groot moet mijn tafel zijn?

Net als elke andere tafel komen ronde eettafels in allerlei soorten en maten. Het kan bij een ronde tafel soms echter lastig zijn om in te schatten hoeveel personen je hier aan kunt plaatsen. Afhankelijk van waar in de woning je de tafel wilt plaatsen zijn hier echter goede richtlijnen voor. Als je eettafels gaat kopen kan je het beste altijd een meetlint mee nemen. Zo kan je meten of de tafel past op de plek waar je deze in gedachte had. Voor het kopen van een ronde eettafel is er echter nog een handige toepassing voor het meetlint. Hoeveel personen je aan de tafel kunt plaatsen is namelijk afhankelijk van de diameter van de tafel. Als je bijvoorbeeld met vier personen aan de tafel plaats wilt nemen dan wordt een tafel van 120 centimeter in de diameter aangeraden. Dat betekent dat de tafel over het midden 120 cm lang moet zijn. Hierna kan je voor elke 10 centimeter een extra persoon aan de tafel passen. Zo heb je voor iedereen voldoende beweegruimte aan tafel en benut je de ruimte toch zo goed mogelijk!