Creëer sfeer in je woonkamer met raamdecoratie

De woonkamer is een plek in het huis waar je veel tijd doorbrengt en tevens een plek waar ook vaak veel ramen zijn in het huis. Waar de ene het prettig vindt om veel privacy te hebben in de woonkamer, vindt de ander het fijn om naar buiten te kunnen kijken. Raamdecoratie is dus een erg belangrijke sfeermaker in je woonkamer. Hoe je je raam decoreert is volledig afhankelijk van je behoeftes en wat jouw voorkeur in het interieur geeft. In dit artikel geven we vier voorbeelden van populaire typen raamdecoraties om sfeer mee te creëeren.

1. Rolgordijnen in je woonkamer

Rolgordijnen zijn al jarenlang een populaire soort raambekleding voor woonkamers. Ze hebben een eenvoudige, tijdloze en minimalistische uitstraling. Je kunt zelf bepalen hoe je de lichtinval je woonkamer in laat komen door het rolgordijn te laten zakken of op te halen. Daarbij kun je ook kiezen voor transparante, lichtdoorlatende of zelfs verduisterende stoffen. Hiermee creëer je zelfs met dichte rolgordijnen een eigen sfeer.

2. Plisségordijnen in je woonkamer

Een trendy soort raamdecoratie voor in je woonkamer: plisségordijnen. Het is een Frans woord wat “geplooide” betekent. Dit houdt dan ook in dat je gevouwen stof gebruikt als raamdecoratie. Ze zijn vaak in één of twee lagen te verkrijgen en zijn vooral vanwege hun geluiddempende en energiebesparende werking een populaire keuze. Daarnaast geven plisségordijnen echt een eigen sfeer mee: je kunt ze van boven en onder open of dicht zetten. Hierdoor behoudt je daglicht en privacy.

3. Jaloezieën in je woonkamer

Jaloezieën zijn populair in hun soort. Doordat je de lamellen zo kunt draaien naar de hoeveelheid licht en privacy die je op dat moment wilt, dient het bijna ieder zijn of haar behoefte. Jaloezieën creëren een ruimtelijke uitstraling en passen daarnaast in ieder interieur. Bij een landelijk interieur kun je namelijk denken aan houten of PVC jaloezieën en bij een strak en tijdloos interieur bijvoorbeeld de aluminium variant. Met jaloezieën creëer je gemakkelijk de sfeer die je zoekt in je woonkamer.

4. Vouwgordijnen in je woonkamer

Voor de romantische en warme sfeer zijn vouwgordijnen een ideale keuze. Ze passen mooi bij een warm en landelijk ingericht interieur. Ze bestaan voornamelijk uit stof en dat zorgt ervoor dat ze geluiddempend werken. Wanneer je de vouwgordijnen oprolt, ontstaat een mooie vouw over de breedte van het gordijn. Zo vouwt het zich vanzelf op wanneer je het gordijn oprolt. Zoek je een elegante uitstraling? Dan zijn vouwgordijnen een goede keuze voor jouw woonkamer.

Ben je van plan om je ramen opnieuw te decoreren? Kijk dan eens bij de raamdecoratie van Topjaloezieën. Hier vind je A-kwaliteit producten met een snelle levering en uitstekende service.