Creëer zelf de tuin van je dromen

Ben je je tuin aan het verbouwen of ben je op zoek naar de juiste materialen voor een stijlvolle update? Verschillende soorten stenen, planten en meubels zorgen voor verschillende stijlen. Kies je voor een moderne uitstraling of een natuurlijke uitstraling? Laat je inspireren door andere tuinen, kleuren of stijlen. Online kun je nu eenvoudig al je benodigdheden voor je tuin bestellen. Zo heb je het snel in huis en kun je direct beginnen aan je droomtuin!

Kies voor het moderne en praktische Basalt Split

Ben je op zoek naar een grind dat perfect zal aansluiten in een moderne tuin? Kies dan voor Basalt Split. Het grind is afkomstig uit vulkanische gebieden. Door stolling van magma en lava is dit prachtige gesteente gevormd. Het basalt split is kenmerkend door de donkergrijze kleur. Deze donkere kleur grind zal prachtig afsteken bij de zachte en lichte tinten van je tuin. Het mooie contrast zal je tuin een stijlvolle look geven. Daarnaast is Basalt Split ook ideaal voor opritten en parkeerplaatsen. Het harde gesteente is namelijk erg stevig. Daarnaast is de steen ook visvriendelijk, waardoor je het eenvoudig kunt gebruiken rondom een vijver. Het grind heeft vele voordelen. Zo is het gesteente zeer kleurvast, wat betekent dat de grijze tint een zeer lange tijd zal meegaan. Het harde gesteente zorgt er ook voor dat de vorm zeer hoekig blijft en niet snel af zal ronden. Ten slotte is het ook zeer voordelig dat je Basalt Split bij de specialist in veel verschillende formaten kunt bestellen.

Ga voor de natuurlijke look van schelpen

Ben je op zoek naar een natuurlijke look voor je tuin? Kies er dan voor om schelpen te kopen. Schelpen zijn het ideale materiaal voor het aanleggen van verharde paden, parkeerplaatsen of opritten. Kies voor schone schelpen die zijn vrij gemaakt van aarde en ander troep door een grondig filterproces. Deze schone schelpen laten beter water door, wat handig is voor het draineren van regen. Ook schelpen zijn kleurvast en de natuurlijke uitstraling zal in elke tuin prachtig aansluiten.

Een verzorgde uitstraling dankzij een anti-worteldoek

Wanneer je voor grind of schelpen kiest kan het erg handig zijn om een anti worteldoek te plaatsen. Een anti-worteldoek zorgt er namelijk voor dat er geen onkruid door het grind zal optreden. Het doek zorgt ervoor dat je tuin er altijd strak en verzorgd uitziet. Bovendien zorgt het doek ervoor dat het grind of de schelpen langer hun kleur en glans behouden. Een worteldoek zal niet snel vergaan en het heeft een bijzonder lange levensduur. De zwarte kleur van het doek is onopvallend en je kunt het goed bedekken met je bodembedekkende materiaal naar keuze. Maak je geen zorgen, een worteldoek is goed waterdoorlatend. Voordat je een worteldoek gaat bestellen is het verstandig om eerst het oppervlakte waar het komt te liggen op te meten. Bestel het formaat en je kunt altijd eventueel nog randen en hoeken eenvoudig afsnijden. Wanneer het goed ligt kun je grote hopen grind of schelpen op het doek leggen. Vervolgens kun je het met een hark voorzichtig verspreiden.