Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De 4 voordelen van een aircooler

Het belang van luchtgekoelde woningen en kantoren kan nooit genoeg benadrukt worden. Hoge temperatuuromstandigheden hebben zoveel negatieve effecten op mensen. Over het algemeen veroorzaakt het ongemak en kan het iemand een goede nachtrust en ontspanning ontnemen.

Ongemak is eigenlijk een mild probleem wanneer andere problemen zoals hittestress of zelfs aanverwante ziekten. In extreme gevallen kunnen hoge temperaturen ernsitge gezondheidsproblemen leiden.

Er zijn momenteel drie belangrijke manieren om de lucht in gebouwen te koelen, namelijk met behulp van ventilatoren, airconditioners en aircooler.

Elk van deze opties heeft een aantal voor- en nadelen, maar de aircooler wordt vaak beschouwd als de beste optie voor luchtkoeling als je niet teveel geld wilt uitgeven, maar toch een goed gekoelde ruimte wilt hebben.

Maar wat zijn nu echt de voordelen van een aircooler?

Ze zijn betaalbaar

Een groot voordeel van een aircooler ten opzichte van een vaste of mobiele airco is dat ze relatief goedkoop zijn. Je hoeft niet veel geld te investeren om een ​​standaard luchtkoeler te betalen die je ruimte voldoende koelt.

Ook de installatie en het onderhoud vergen eigenlijk weinig extra kosten of tijd. Onderdelen zijn er voldoende en onderhoudsroutines zijn niet lastig. Dus naast geld, kost het ook weinig tijd!

Lagere koelkosten

Dit lijkt misschien een uitbreiding van het bovenstaande punt, maar het effect op je portemonnee is zo groot dat we het even apart benoemen.

Een van de grootste problemen die mensen tijdens de zomermaanden hebben, is niet alleen de hitte, maar ook het effect dat het heeft op de kostenzijde van hun budget tijdens de periode. Airconditioners, die vroeger de meest populaire oplossingen voor luchtkoeling waren, verbruiken veel elektriciteit.

Dit resulteert normaal gesproken in een aanzienlijke stijging van de energierekening in de zomer. De aircooler heeft dit probleem inderdaad opgelost. Wanneer je de koelers krijgt, merk je een aanzienlijke daling in de hoeveelheid energie die nodig is om te koelen.

Verse lucht

Een van de gemeenschappelijke nadelen van ventilatoren en airconditioners is dat de lucht die ze produceren vaak droog is. Hoewel dit koud kan zijn, is het normaal gesproken niet zo fantastisch als ademhalen.

Ook hebben ze over het algemeen een negatief effect op de huid en ogen. Aircoolers daarentegen zorgen voor frissere lucht. Eigenlijk gebruiken ze hete lucht en water om hun verkoelende effect te bereiken door het natuurlijke proces van verdamping.

Terwijl ze de lucht koelen, voegen aircoolers ook lagen vocht toe aan de lucht die de ventilatieopeningen verlaat.

De gezondheidsvoordelen

Voordat aircooles zo populair werden, werd luchtkoeling in verband gebracht met enkele negatieve gezondheidsproblemen. Ventilatoren werken door lucht met hoge snelheid te laten circuleren om koeling te bereiken.

Dit betekent dat deeltjes worden opgetild en in de lucht circuleren en deze deeltjes omvatten stof en andere deeltjes die een negatief effect kunnen hebben op de gezondheid van personen die de lucht inademen.

Airconditioners zijn ook in verband gebracht met zoveel gezondheidsproblemen. Astmatische patiënten die onder airconditioners blijven, lopen het risico op aanvallen, omdat de koude en droge lucht voor velen van hen een trigger is. Aircoolers kunnen juist helpen bij astma.