De 5 populairste soorten vloerbekleding

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer in huis? Er zijn talloze vloeren beschikbaar voor in huis, elk met hun eigen voor- en nadelen. Daarnaast verschilt het per ruimte wat handig is. In een woonkamer wil je vooral een sfeervolle en gezellige uitstraling, terwijl het in de keuken of badkamer belangrijk is dat de vloer ook vochtbestendig is. De volgende vijf soorten zijn populair bij huiseigenaren en geven je hopelijk inspiratie voor je eigen huis. Denk bij het maken van een keuze aan de volgende factoren die belangrijk zijn bij vloerbekleding: duurzaamheid, uitstraling, onderhoud, kosten en levensduur.

1. Houten vloer

Houten vloeren zijn tijdloos en stralen warmte uit. Het materiaal is duurzaam en gaat jarenlang mee, waardoor het een goede investering is. Er zijn verschillende soorten hout beschikbaar, waaronder eikenhout, esdoornhout en beukenhout. Houten vloeren zijn echter wel gevoelig voor krassen en deuken, en moeten regelmatig onderhouden worden om hun kwaliteit te behouden. Hout is te leggen in verschillende patronen en zo creëer je verschillende stijlen in huis.

2. Tegelvloer

Tegelvloeren zijn verkrijgbaar in talloze kleuren, patronen en texturen. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en zijn bestand tegen vocht en slijtage. Tegelvloeren zijn een goede optie voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een duurzame, onderhoudsarme vloer. Het nadeel van tegelvloeren is echter dat ze vaak koud en hard aanvoelen. Omdat tegels waterbestendig zijn, leg je deze vloer ook in vochtigere ruimtes zoals de keuken, badkamer en het toilet.

3. PVC

PVC tegels zijn een andere populaire optie voor vloeren in huis. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en patronen. PVC tegels zijn ook bestand tegen vocht en slijtage, waardoor ze geschikt zijn voor bijvoorbeeld badkamers en keukens. Het materiaal is relatief goedkoop en gemakkelijk te installeren, waardoor het een goede optie is voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke vloer. Het nadeel van PVC tegels is dat ze gevoelig zijn voor krassen en deuken, en dat ze niet zo duurzaam zijn als bijvoorbeeld houten of tegelvloeren.

4. Laminaat

Laminaatvloeren zijn relatief goedkoop en eenvoudig te installeren. Ze zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en patronen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende interieurstijlen. Laminaatvloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en zijn bestand tegen slijtage en vocht. Het nadeel van laminaatvloeren is dat ze gevoelig zijn voor krassen en niet zo duurzaam zijn als andere soorten vloeren. Je kunt bijvoorbeeld bij Vloerenmarkt terecht voor het mooiste laminaat.

5. Betonvloer

Betonvloeren hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen vanwege hun strakke en moderne uitstraling. Ze zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, en zijn ook geschikt voor vloerverwarming. Betonvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende interieurstijlen. Het nadeel van betonvloeren is dat ze koud kunnen aanvoelen en dat eventuele beschadigingen moeilijk te repareren zijn. Betonvloeren leg je niet alleen in huis, maar ook buitenshuis.