Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De beste auto die bij jou woon/werksituatie past

Een nieuwe auto kopen kan soms best een klus zijn en natuurlijk ook verwarrend. Je moet namelijk de keuze maken om een nieuwe auto te kopen en om een autoverzekering af te sluiten. In dit artikel leggen wij even kort uit hoe je het beste een auto kunt kiezen die bij jou past.

Wat ga je ermee doen?

Als je van plan bent om een auto te kopen dan is belangrijk om te weten wat je ermee gaat doen. Als je bijvoorbeeld veel moet gaan vervoeren is het handig om een SUV of bus te nemen. Deze auto’s kunnen namelijk veel meer hebben en hebben ook meer ruimte voor de spullen. Als je van plan bent om kinderen te nemen in de toekomst of al kinderen hebt dan is het beter om voor een familie auto te gaan. Denk hierbij aan een station of een limousine auto. Deze auto’s hebben vaak een grote kofferbak waar veel spullen in opgeborgen kunnen worden. Woon je in de stad? Dan is het fijner om een kleine auto te hebben dat zuinig rijdt.

Budget

Er moet natuurlijk ook vastgesteld worden wat het budget is voor een nieuwe auto. Aan de hand hiervan kan je kijken wat de markt je te bieden heeft. Als je budget laag is kan je wellicht niet een grotere auto kopen dan je eerst zou denken.

Onderhoud

Bereken na het budget ook wat je aan onderhoud kwijt wilt zijn. Een auto kan soms een best dure kostenpost zijn als je niet op de uitgaves let. Van een kleine auto is bijvoorbeeld de verzekering een stuk goedkoper, de benzine kosten wat lager en onderhoud wat goedkoper. Ook per merk verschilt dit nogal, zo is een BMW duurder in onderhoud dan een Opel of Toyota. Of er überhaupt veel onderhoud nodig is verschild ook weer per merk, een Toyota, Mercedes of Volvo heeft vaak een stuk minder onderhoudt nodig dan een Renault of Peugeot.

Tot slot is het vooral belangrijk wat jij wilt en waar jij je prettig in voelt. Neem dit dus ook mee als je opzoek gaat naar een auto of een proefrit maakt.

Parkeren

Als je ervoor hebt gekozen om een auto te gaan kopen dan is het goed om stil te staan bij het parkeren. Beschikt jouw woning over een eigen garage of eigen parkeerplaats dan zullen er geen problemen ontstaan bij het parkeren. Woon je in een woonwijk dat beschikt over een aantal parkeerplaatsen? Houd er dan rekening mee dat je vaak zal moeten vechten om een plekje en dat het parkeren in de toekomst wellicht wel betaald wordt. Woon je in een drukke stad waar parkeren voor de deur betaald is. Bereken dan de kosten voor het parkeren en kijk of het, het waard is om deze kosten dagelijks te betalen.