Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De beste praktische tips voor het inrichten van de babykamer

Gefeliciteerd met je aanstaande baby! Voorbereiden voor ieders favoriete nieuwe persoon is helemaal leuk, zo zul je bijvoorbeeld nu al een zwangerschapsshoot kunnen doen. Hierdoor kun je ook na je bevalling altijd nog terugkijken naar die fantastische tijd als zwangere vrouw. Daarnaast moet je uiteraard ook bezig met de kinderkamer. Terwijl het kiezen van verf en schattige kunstwerken helpt om de toon in de kamer te zetten, zijn er enkele niet-zo voor de hand liggende tips waar je rekening mee moet houden. Hier is een mix van praktische en mooie ideeën voor de nieuwe kinderkamer.

Veranker het meubilair

Je pasgeboren baby is nu nog klein, maar die spruit ontspruit sneller dan de Beanstock in dat kinderverhaal over Jack. Terwijl je energie hebt (voordat die frequente wake-ups je energie ondermijnen), schroef je alle op zichzelf staande meubels aan de muur. De meeste van hen komen tegenwoordig sowieso met ankers, je hoeft ze dan dus niet eens meer los zelf te kopen.

Houd de wieg vrij van spullen

Knuffels, wiegbumpers en kussens met patronen zijn schattig, maar laat je niet verleiden om het babybed ermee te vullen. Ze vormen een verstikkingsgevaar. Het ledikant mag alleen een stevige, nauwsluitende matras en een ledikantlaken hebben. Dat is het! Bewaar de accessoires voor als hij of zij ouder is dus ergens anders.

Maak de kamer donkerder

Licht en helder is prima als je een Scandinavische woonkamer in elkaar zet, maar dit is een kinderkamer, mensen. Het heeft gecontroleerde verlichting nodig, anders raakt je baby in de war rond het dutje. Investeer daarom in verduisterende gordijnen en plaats er stijlvolle gordijnen over als je wilt.

Kies voor een rustgevende kleur

Het is verleidelijk om los te gaan met kleuren in de kinderkamer, maar experts raden dat niet aan. Neutraal is juist beter. Zo’n tint kan de perfecte achtergrond zijn voor een familie fotoshoot als je kind ouder is, maar ook voor andere items in de kinderkamer die kleur hebben, zoals kleding, mobiele telefoons, gordijnen, speelgoed en kunstwerken. Verf overigens niet alleen de muren, ook het plafond van de kinderkamer kun je een rustgevende tint geven. Je baby ligt aan het begin immers veel op de rug!

Zorg voor een kleed

Baby’s poepen veel in de begintijd. Dat betekent snelle luierwissels overal. Je hebt desondanks niet echt een speciale wisseltafel nodig. Je zult je baby waarschijnlijk veel beter op de grond neerleggen, dus zorg ervoor dat het zacht is. Leg er een kleed op of leg een pad neer dat bij die luierverschoonsets wordt geleverd. Pro tip: verplaats de pad naar de kamer waar je het meest bent, dus het is handig.

Investeer in een babyfoon

Surveillance voor je kind? Ja! Een babyfoon is handig als je het nerveuze type bent (hallo, alle nieuwe ouders). Je zult moeten rondkijken en rondvragen voor een die bij je past. Videomonitoren zijn geweldig, in tegenstelling tot alleen degenen die geluid produceren, omdat je kunt zien dat alles goed is in de wieg.