Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De beste tips om de kosten van je woninguitbreiding laag te houden 

Maak gebruik van twee simpele tips om geld te besparen gedurende een bouwproject: bezuinig niet en doe je huiswerk. Toch zijn er nog wat dingen die je kunt doen zodat je niet al te veel geld hoeft uit te geven aan je woninguitbreiding maar toch nog tevreden zult zijn met de uitbouw van je huis. Door hier gebruik van te maken, kun je mogelijk de kosten enkelzijdige nokverhoging verlagen terwijl de huisuitbreiding er alsnog prachtig uit zal zien. 

Vergelijk de leveranciers

Je moet altijd vergelijken, dus ook als je een woninguitbreiding laat bouwen. Doe dit bijvoorbeeld al als je een architect zoekt, maar ook bij het zoeken naar een aannemer moet je in principe circa 5 offertes aanvragen en ze vervolgens vergelijken. Het is hierbij belangrijk om te onthouden dat goedkoper niet per se beter is. Je moet juist specialisten vinden die je waarde, kwaliteit en vertrouwen bieden. Vaak kun je geld besparen door je eigen aannemers in te schakelen, je moet dus niet één aannemer de hele woninguitbreiding laten doen. Voorkom hierbij wel communicatiefouten, dit kan veel problemen opleveren!

Leer de materialen kennen

Geld besparen bij je huisuitbreiding kan ook worden gedaan op het gebied van de bouwmaterialen. Stel je voor dat je architect een dak van leisteen voorstelt. Het prijsverschil tussen kunstmatige en Welshe leisteen kan hierbij in de duizenden euro’s lopen. Je kunt dus minder uitgeven aan je woninguitbreiding door te kiezen voor de goedkopere optie, wat soms wel wat minder mooi is. Bepaal daarom zelf of je de extra investering het waard vindt of niet.

Overweeg een projectmanager

Het is altijd belangrijk om een projectmanager te overwegen, hoe groot of klein je woninguitbreiding dan ook zal zijn. Kies je voor je woonkamer laten uitbouwen? Ook dan kan een projectmanager een goed idee zijn! Het lijkt misschien duur om 5 duizend euro uit te geven aan het inhuren van een projectmanager als je huisuitbreiding 50 duizend euro of zelfs minnder zal kosten. Desondanks kun je met een projectmanager flinke besparingen creëren aangezien deze expert ervoor zorgt dat je project op schema blijft. Het vinden van specialisten die goed en betrouwbaar zijn, is dan ook zeker iets waar je niet op moet besparen.

Wees slim met je financiën

Een van de beste manieren om geld te besparen bij een huisuitbreiding is door simpelweg goed en slim om te gaan met je financiën. Het kan dan ook een enorm verschil maken voor je budget op zowel de lange als de korte termijn als je kijkt naar hoe je de bouw van je woninguitbreiding gaat financieren, wat mogelijk is op diverse manieren. Bepaal zelf welke het beste is voor jou!

Verhuis tijdens de uitbreiding

De kans is groot dat je aannemer minder geld zal kosten als je ervoor kiest om niet in je huis te wonen terwijl de woninguitbreiding gebouwd wordt. Verhuizen kan daarom een slim idee zijn, al is dit misschien niet het geval als je hiervoor moet betalen. Check dit goed en maak vervolgens zelf een keuze of het goedkoper is om te verhuizen tijdens de huisuitbreiding of juist om in je woning te blijven wonen.