De beste tips voor het online kopen van meubels 

Meubels kopen voor in huis tijdens de pandemie kon nog wel eens een uitdaging zijn. Showrooms waren gesloten en alle winkels kozen ervoor om online hun producten aan te bieden, waardoor persoonlijke meubeltesten niet meer nodig zijn. Mensen kopen echter al jaren met succes meubels op het internet en pakken veel van de problemen aan waarmee je mogelijk wordt geconfronteerd. Met deze tips en tricks op zak koop je in een mum van tijd als een pro meubels in een webshop met de pinpas in je pasjeshouder!

Prijzen vergelijken

Hoewel betaalbare meubels moeilijk te weerstaan ​​zijn, gaat het vergelijken van prijzen niet alleen over het vinden van de goedkoopste optie. Prijzen verschillen vaak op basis van materiaalkwaliteit en speciale services, zoals inclusief levering en langdurige garanties. Deze extra’s zijn gemakkelijk te negeren wanneer je je eerste aankoop doet, maar veteranen van online winkelen zullen je vertellen hoe handig ze op de lange termijn kunnen zijn.

Meet je huis

Voordat je zelfs maar in meubelwinkels gaat rondkijken, moet je je eigen huis kennen. Als je bijvoorbeeld een oude bank vervangt, meet deze dan grondig op en meet dan voor de zekerheid het gebied eromheen. Je zult er versteld van staan ​​hoe misleidend afbeeldingen kunnen zijn en hoeveel grotere (of kleinere!) meubels uiteindelijk in werkelijkheid gebracht worden wanneer je ze online gekocht hebt door te betalen met de pinpas die normaal in je pasjeshouder dames zit.

Ken je materialen

Of het nu een eiken tafel of een leren bank is, het is belangrijk om te weten wat de materialen achter je meubels zijn en hoeveel onderhoud ze nodig hebben. Ruw hout is esthetisch mooi en gaat over het algemeen lang mee, maar het kan gevoelig zijn voor vocht en moeilijk schoon te maken zijn. Leer is vrij gemakkelijk te onderhouden, maar kan je zweterig en ongemakkelijk maken, vooral in een vochtig klimaat. Probeer vast te stellen welke van je huidige meubels je het leukst vindt en welke je niet leuk vindt, en let dan op die specifieke materialen.

Lees recensies van klanten

Dit is niet alleen bedoeld om de kwaliteit van je stuk vast te stellen, maar om te letten op misleidende informatie in de beschrijving en om de kleurnauwkeurigheid te controleren. Veel recensenten zullen verkeerde afmetingen of onnauwkeurige kleuren noemen, zodat je kunt beoordelen hoe betrouwbaar de winkel werkelijk is. Voordat je je bankpas uit je pasjeshouder heren haalt, moet je dit dus zeker doen.

Kies de juiste bezorgmethode

Het kiezen van de juiste bezorgoptie voor je eigen behoeften kan je ervaring met het online kopen van meubels enorm verbeteren. Bij de meeste winkeliers kun je kiezen tussen zelf ophalen en thuisbezorgen. Sommige winkels gaan een stap verder en bieden aan om het stuk rechtstreeks naar de door jou gekozen kamer te brengen en zelfs voor je in elkaar te zetten. Als je bijvoorbeeld last hebt van rugklachten, kunnen deze specifieke diensten erg nuttig zijn. Zorg ervoor dat je ook altijd de flexibiliteit van de levertijden van elke winkel controleert, aangezien sommige mogelijk alleen werken als je niet thuis bent, wat de leveringsregelingen ingewikkelder maakt.