Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De betonlook toepassen in je eigen interieur

De betonlook is een trend. En deze lijkt niet zomaar te verdwijnen. Het is goed te combineren met natuurlijke materialen, zoals hout. Daarnaast past het perfect bij de andere laatste trend van dit moment, namelijk industriële meubelen. 

Veel mensen willen graag de betonlook toepassen in hun interieur. Toch heerst een grote angst. Hoe voorkom je dat het kil aanvoelt. Want een betonnen vloer oogt toch niet zo gezellig. In dit artikel leggen wij je graag uit hoe je de betonlook toepast in jouw interieur. 

Een vloer of muur met betonlook 

Een vloer of muur met betonlook? Dat is super simpel. Met verf geef je elke muur binnen no time de betonlook. De verf heeft een strakke structuur, maar een zachte kleur. Hierdoor is het goed te combineren met houten meubelen. Zo geef je de ruimte de warmte die je wilt. 

Een betonnen vloer oogt misschien op het eerste gezicht niet zo gezellig. Toch is het zeker een goed idee in elk interieur. Je hebt een simpele maar strakke vloer. Dit betekent ook dat je alle kanten op kunt. Het is goed te combineren met andere meubelen. Houd je van lichte meubelen? Dan is de betonnen vloer perfect. Maar het is zeker ook te combineren met donkere meubelen. De veelzijdigheid van deze vloer is groot.  

Meubelen met een betonlook 

Wil je liever geen muur of een vloer met betonlook? Dan zijn er tegenwoordig genoeg meubelen met een betonlook. Dit is natuurlijk perfect. Zo verwerk je op allerlei manieren toch de betonlook in jouw interieur. Zo kun je tegenwoordig kiezen uit kasten, tafels en accessoires met een betonlook. Je kunt dus zelf kiezen hoe groots je dit aanpakt. Een tafel met betonlook heeft natuurlijk meer grandeur dan een accessoire. 

Combineren met natuurlijke materialen of juist niet? 

De betonlook is goed te combineren met natuurlijke materialen. Wanneer je hiervoor kiest, integreer je meer warmte in je huis. Zo voelt de ruimte zeker niet koud of kil aan. Maar je hoeft zeker niet te kiezen voor de combinatie met natuurlijke materialen. 

Je kunt de betonlook ook goed combineren met staal en andere moderne stoere materialen. Denk eens aan de toepassing van de look in een keuken of badkamer. Deze materialen zijn zeker niet natuurlijk. De ruimte wordt gevuld met warmte door de donkere tinten en moderne materialen. Je hoeft zeker niet bang te zijn dat het kil aanvoelt. 

Lees ook eens onze leuke woonhandleidingen: