Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De duurzame trend: 4 tips voor een milieuvriendelijk interieur

Steeds meer mensen vinden het belangrijk om duurzame keuzes te maken, niet alleen in hun kledingkast of tijdens het doen van de boodschappen. Ook interieurs moeten er langzaam maar zeker aan geloven en worden steeds duurzamer. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om een milieuvriendelijk interieur te creëren, zelfs met een klein budget. In dit artikel vind je daarom 4 tips, waarmee je jouw interieur het komende jaar kunt verduurzamen. Denk aan een prachtige duurzame vloer van Ambiant, bekijk meer op de website en vind de duurzame vloer die het beste bij jouw interieurstijl past.

Koop je meubels in kringlopen of via marktplaats

De eerste en misschien wel belangrijkste tip om je interieur milieuvriendelijk te maken is natuurlijk door te shoppen in kringlopen of op marktplaats. Tweedehands meubels zijn vaak net zo mooi als nieuwe, echter hoeft er niks voor te worden geproduceerd. Bovendien hoeft het meubel dat je tweedehands koopt niet weggegooid te worden. Een ander groot voordeel aan winkelen in kringlopen, het is ontzettend goedkoop. Met een likje verf geef je dat leuke kastje of die houten tafel gemakkelijk een nieuwe look.

Kies een vloer die lang meegaat

Je staat er misschien niet bij stil, maar een vaak goedkopere vloer met slechte kwaliteit zal minder lang meegaan. Dit is niet alleen slecht voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Kies daarom voor een merk als Ambiant vloeren, waarvan je zeker weet dat ze topkwaliteit vloeren maken die lang meegaan. Het maakt niet uit of je laminaat of PVC wilt, ze verkopen beide opties in vele verschillende kleuren en stijlen. 

Ga voor producten van bamboe

Houten meubels zijn prachtig, maar wist je dat meubels van bamboe nóg beter zijn voor het milieu? Bamboe groeit namelijk super snel (veel sneller dan hout!) en daarom is er veel minder grond voor nodig om meubels van bamboe te produceren. De uitstraling is vergelijkbaar met die van hout, dus daar hoef je het niet voor te laten. Bovendien geef je met meubels van bamboe een tropisch tintje aan je interieur, wat ook qua uitstraling heel goed past in een milieuvriendelijk interieur.

Gebruik verf met natuurlijke pigmenten

Even snel een muurtje schilderen? Dan zou je denken dat verf op waterbasis prima is. Helaas bevat ook deze allerlei vluchtige stoffen of parabenen, die vrijkomen tijdens het opdrogen van de verf. Een beter keuze is verf met natuurlijke pigmenten. Je hebt dan misschien net wat minder keus in beschikbare kleuren, maar doordat merken met natuurlijke verf goed op de huidige trends letten zitten de meest populaire tinten er altijd tussen. Zit jouw lievelingskleur er niet tussen? Dan kun je altijd besluiten om twee potjes te mengen.