Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Dé grootste voordelen van een VPN

De kans is groot dat je wel eens van de term VPN hebt gehoord. Als je optimaal gebruik wilt maken van je thuisnetwerk dan is het noodzakelijk om over een VPN te beschikken. Zonder een VPN is het namelijk echt zo dat je voor vervelende verrassingen kan komen te staan. Nu niet iedereen bekend is met deze dienst hebben we besloten om de belangrijkste informatie in dit artikel voor je op een rijtje te zetten. Door dit goed door te nemen weet je zeker dat je echt alles uit jouw internet kunt halen.

Wat is VPN – functie en betekenis

Voordat we ingaan op de voordelen van een VPN verbinding is het van belang om te kijken wat het eigenlijk is. De term VPN staat voor een Virtual Private Network. Wanneer je een VPN inschakelt, creëert deze een versleutelde tunnel tussen jou en een externe server van een VPN-dienst. Al je internetverkeer wordt door deze tunnel geleid. Dit zorgt ervoor dat jouw gegevens onderweg beveiligd worden tegen mensen die niets te maken zouden moeten hebben met jouw data. Omdat je verkeer de VPN-server verlaat, wordt je echte IP-adres verborgen. Dit zorgt ervoor dat de identiteit en locatie zijn gemaskeerd.

De voordelen van een VPN 

Je weet door het bovenstaande meer over de VPN dienst zelf en over de vraag hoe het eigenlijk werkt. Wat je alleen nog niet weet is waarom je een VPN dienst af zou moeten sluiten. Om je weer wat beter op weg te helpen hebben we hieronder de belangrijkst voordelen van een goede VPN dienst voor je op een rijtje gezet. Dit zorgt ervoor dat je gelijk weet wat je kunt verwachten.

  • Je bent in staat om geo restricties te omzeilen

Sommige VPN’s kunnen toegang bieden tot geo-blocked content zoals Netflix en andere provider. Een VPN maakt het dus mogelijk om deze restricties te kunnen omzeilen. Een VPN kan je IP-adres wijzigen om een contentprovider te laten denken dat je op een andere locatie of in een andere regio surft die toegang toestaat. Nu moet je wel even kijken of er in de Terms of Service-overeenkomsten wat staat over de vraag of het toegestaan is om dit te doen. Houd er ook rekening mee dat sommige landen boetes kunnen hebben voor het gebruik van VPN om de regels te omzeilen. Over het algemeen is het echter geen probleem om gebruik te maken van een VPN dienst.

  • Je privé data is niet meer te zien

Een ander groot voordeel van een VPN verbinding is dat het mogelijk is om jouw data af te schermen voor de buitenwereld. Websites en apps kunnen uw online activiteiten voortdurend volgen en de gegevens die ze verzamelen analyseren. Een VPN kan voorkomen dat webbrowsers en anderen toegang krijgen tot je verbinding. Dit heeft als gevolg dat alle informatie die je verstuurt en ontvangt anoniem en veilig zal blijven. Sommige VPN diensten bieden ook 256-bits versleuteling van je data om je nog veiliger te laten surfen. Dit maakt het dan ook echt één van de beste opties voor iedereen die veilig wilt internetten.

  • Je kunt een beter bereik krijgen

Naarmate je huishouden of bedrijf groeit zullen stijgen ook de kosten voor het bouwen van een eigen privé-netwerk aanzienlijk stijgen. Internet-gebaseerde VPN diensten kunnen bedrijven in staat stellen gebruik te maken van reeds beschikbare netwerklijnen en netwerkcapaciteit, waardoor met name afgelegen en internationale locaties een beter bereik en een betere servicekwaliteit kunnen krijgen. Dit geldt overigens ook voor de mensen die ergens achteraf gelegen wonen en die nog wel eens te maken krijgen met internet wat het niet zo goed doet.

Kies jij ook voor een VPN? 

Als het goed is heb je door de informatie uit dit artikel een beter beeld gekregen over het afsluiten van een VPN dienst. Dankzij een goede VPN dienst is het echt een stuk eenvoudiger om jouw internet op de meest veilig mogelijke manier in gebruik te nemen. Daar komt bij dat het ook nog eens mogelijk is om alle soorten geo restricties te omzeilen. Mocht je nog veel meer te weten willen komen over VPN dan raden wij je aan om hier op de site te blijven hangen. Er zijn namelijk talloze andere artikelen te vinden die men door kan nemen!