De klok is een onderschat onderdeel tijdens de inrichting van het interieur

Wanneer we een ruimte gaan inrichten dan zijn we vaak vooral bezig met de kleuren van de muren en het grote meubilair. We vergeten soms de kleinere interieurattributen en onderschatten soms de invloed van deze op het totaalplaatje. Een klok is hier een goed voorbeeld van. De klok is vrijwel in elk huis in Nederland terug te vinden en toch zijn heel veel mensen niet echt bezig met een klok wanneer ze bezig zijn met de interieurinrichting. Dit is erg jammer, want er is tegenwoordig een ongekend grote keuze aan klokken beschikbaar. Door te kiezen voor een specifiek type klok heb je de mogelijkheid om een ruimte een bepaalde sfeer te geven en de inrichting positief te beïnvloeden.

De klok is een volwaardig interieurobject geworden

De klok is namelijk al een aantal jaren veel meer dan een tijdwaarnemingsinstrument. Qua het lezen van de tijd heeft de klok er natuurlijk diverse concurrenten bij gekregen, zoals computers en tablets, de smartphones en diverse smartwatches en gewone horloges. De fabrikanten hebben dit gelukkig op tijd doorgehad en zijn niet bij de pakken neer gaan zetten. Je vindt dan ook steeds mooiere klokken die meer bieden dan alleen de tijdweergave, maar ook qua uitstraling onderscheidend zijn. Houten designklokken die perfect passen in moderne interieurs of klassieke muurklokken met slingerwerk zijn slechts voorbeelden uit het duizelingwekkende aanbod van klokken dat op dit moment beschikbaar is.

De digitale klok heeft een aantal praktische voordelen ten opzichte van de analoge klok

Wanneer je een klok koopt kun je kiezen voor modern of klassiek en heb je ook de keuze uit verschillende materialen. Er komt steeds meer bij en industriële klokken gemaakt van verschillende soorten metalen zijn op dit moment trending. Naast de vele analoge wandklokken kun je ook kiezen voor een digitale variant. Een digitale klok heeft een aantal praktische voordelen ten opzichte van een analoge klok. De digitale klok is vaak beter leesbaar en ook voor slechtziende ouderen vaak handig om de tijd vanaf te lezen. Er zijn ook digitale klokken beschikbaar met een dag aanduiding die kunnen helpen bij de planning van de week. Vaak zijn dit soort klokken ook radio controlled, wat praktisch betekent dat de klok automatisch goed loopt (bron: klokkenshop.com). Ook in de keuken zal een digitale klok niet misstaan, omdat een klok met secondes- of minutenweergave erg handig kan zijn om te gebruiken tijdens het koken. Digitale klokken zijn in Nederland o.a. verkrijgbaar bij Klokkenshop, een specialist in klokken.