De mogelijkheden van fotobehang

Wanneer je graag een ander soort behang op de muur wil hebben, alleen niet meer het standaard soort behang wilt. Dan kun je ervoor kiezen om fotobehang te nemen voor op jouw muur. Fotobehang biedt meer mogelijkheden dan normaal behang. In deze blog gaan we vertellen over fotobehang. 

Wat is fotobehang

Foto behang is letterlijk behang met een foto of illustratie erop. Fotobehang kan er dus voor zorgen dat een ruimte meer tot leven komt. Je kunt namelijk fotobehang nemen met bijvoorbeeld dieren erop, of met een natuurlandschap of zelfs van beroemde schilderijen zoals de nachtwacht. Er is dus een ruim assortiment aan afbeeldingen of illustraties waaruit gekozen kan worden. Wanneer je geen gepaste foto kan vinden voor op jouw muur, kun je ook fotobehang eigen foto laten maken. Je kunt gemakkelijk een eigen foto op het behang laten printen, daarnaast kun je ook gemakkelijk het behang in de juiste maat laten maken. Zo ben je er zeker van dat deze op jouw muur past.

De mogelijkheden van fotobehang

Al bekend is dat er een ruim assortiment aan foto’s en illustraties is, of dat je een eigen afbeelding op maat kunt laten maken. Maar daar houdt het niet bij op bij de mogelijkheden. Normaal gesproken is fotobehang namelijk een rechthoekige foto, deze foto bedekt een volledige muur of maar een deel van de muur. Maar wanneer je iets anders wil dan een rechthoekige foto, kun je ook kiezen voor een cirkel fotobehang. Wanneer een cirkel beter bij het interieur past kun, je deze ook gemakkelijk als foto op de muur plaatsen.

Het kiezen van fotobehang met een eigen foto kan zowel op een rechthoekig behang als op een cirkel behang. Daarnaast kun je van zowel het cirkel behang als het rechthoekige behang, of er nu wel of geen eigen foto op zit deze op maat laten maken. Zodat het behang sowieso geschikt is voor jouw muur.

Waarom fotobehang?

Waarom zou je voor fotobehang kiezen in plaats van normaal behang? Het antwoord op deze vraag kan zijn. Aangezien fotobehang veel meer mogelijkheden biedt dan normaal behang, kun je met fotobehang een andere sfeer creëren in een ruimte. Maar wanneer je bijvoorbeeld een cirkel behang neemt, is misschien de combinatie normaal behang met fotobehang wel de uitkomst. Maar aan de andere kant kan fotobehang voor een ander weer te druk zijn, waardoor een normaal behang met een eventuele print beter is.