Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Dé oplossing om je kosten voor je woning laag te houden

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor woningruil. Hierbij ga je in elkaars woning wonen. Dit kan interessant zijn om een nieuwe stad te verkennen of om de kosten naar beneden te halen. Door de krapte op de huizenmarkt is het helaas niet mogelijk om zomaar te gaan verhuizen. Daarom is woningruil voor sommige een goede oplossing. Je kunt hierbij kiezen om ook de inboedel mee te verhuizen. Zit je krap bij kas? Dan kun je jouw eigen spullen gewoon meeverhuizen. Heb je wat meer te besteden, doordat je nu meer geld overhoudt aan het einde van de maand? Dan kun je ervoor kiezen om je bed een upgrade te geven. Je kunt dan een boxspring kopen om zo heerlijk te kunnen slapen ’s nachts.

Hoe gaat het in zijn werking?

Wanneer je geïnteresseerd bent in een woningruil zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Het is bijvoorbeeld handig om te weten dat er bij een woningruil geen makelaar komt kijken. Je maakt dus afspraken met de eigenaar van de andere woning. Samen zorgen jullie dat alles goed wordt geregeld, zodat beide partijen tevreden zijn met de woningruil. Je regelt eerst een bezichtiging, zodat de andere partij de woning kan bekijken. Ook jij kan de woning van de andere partij bezichtigen. Zijn beide partijen tevreden? Dan kan er worden gekozen voor een woningruil. Jullie gaan dan in elkaars woning wonen. Hierbij wordt er een contract opgesteld en ondertekend door beide partijen. Hierbij wordt er ook gekeken naar eventuele huurcontracten of hypotheekverplichtingen.

Het inrichten van je woning

Wanneer alles rond is kun je gaan nadenken over de inrichting van je nieuwe woning. Sommige gaan misschien kleiner wonen en andere weer groter. Ga je nou kleiner wonen? Dan heb je misschien niet de ruimte om een volledig nieuwe boxspring in je woning te plaatsen. Je kunt toch jouw slaapcomfort verhogen door alleen een nieuw matras te kopen. Dit kan al een groot verschil maken. Om de zoveel jaar dien je jouw matras te vervangen voor hygiënische redenen, maar ook omdat je matras na een aantal jaar zijn veerkracht verliest. Een matras dient jou goed te ondersteunen tijdens je slaap. Slaap je slecht of word je wakker met rugklachten? Dan is het wellicht tijd om je matras eens te vervangen. Kies hierbij voor een aanpasbaar matras. Zo weet je zeker dat het matras voldoet aan jouw wensen, doordat je zelf de hardheid van het matras kunt bepalen.