De schuur of garage verdient meer te zijn dan een rommelhok

Of je het wilt of niet, het opruimen van een schuur of garage blijft er vaak bij. Toch maakt de schuur of garage onlosmakelijk deel uit van het leefgenot in en om de woning. Nadat het sneeuwtapijt van 1 april is gesmolten is het de hoogste tijd om je garage of schuur eens flink uit te mesten en praktisch in te richten. Maar hoe doe je dat?

Eigenlijk verdient elke schuur een mooie werkbank, waar je verschillende klussen makkelijk kunt uitvoeren. Met steigerhout kun je een ideale werkplek creëren. Vind je het hout te ruw dan kun je het perfect met je nieuwe schuurmachine glad maken zodat je geen last van splinters hebt. Een laagje bootlak doet de rest zodat je er jarenlang plezier van hebt. Een harde laklaag zorgt er ook voor dat het hout niet beschadigd als je er met verschillend gereedschap aan het werk bent.

Gereedschap

Wanneer de eigengemaakte werkbank klaar is, wordt het tijd om al het gereedschap dat je door de jaren heen gekocht hebt overzichtelijk op te bergen. Wil je makkelijk bij bepaalde spullen kunnen, dan zijn open stellingrekken ideaal. Je kunt per plank alles overzichtelijk en makkelijk pakbaar opbergen.

Voor kostbaar gereedschap is een afsluitbare metalen locker ideaal. Deze heb je in allerlei soorten en maten en kleuren. Ben je handig met de verfspuit dan kun je op veilingen mooie leg lockers voor nog geen 10 euro op de kop tikken. Meestal zijn deze grijs. Maar dat hoeft geen probleem te zijn. Een compressor met verfspuit zorgt voor een streeploos en professioneel resultaat in de door jouw gewenste kleur. Bij het opbergen kun je meteen een grondige inventarisatie van je gereedschap doen. Ontbreekt er nog iets dan kun je online bij Heuts kijken voor professionele tools.

Rommelhok

Vooral als je een gecombineerde garage schuur hebt kan het snel een rommelhok worden, waar het passen en meten wordt om je auto netjes naar binnen te rijden. Naast de auto is het vaak ook een opbergplek voor tuingereedschap en fietsen. Heb je mountainbikes dan kun je die via een ophangsysteem mooi aan de muur hangen. Een makkelijk compact systeem om fietsen achter op je auto te vervoeren is Pro-User Diamant Fietsendrager. Na gebruik kun je deze in compacte vorm prima opbergen zodat het niet in de weg staat.

Wandbord

Wanneer de kostbare elektrische gereedschappen achter slot en grendel zitten, wordt het tijd om het kleine handgereedschap en spijkers, pluggen en schroeven ook overzichtelijk op te bergen. Sommige senioren zullen zich nog het wandbord herinneren van hun vader. Deze kun je makkelijk zelf maken. Daarvoor koop je een groot stuk multiplex wat geschikt is om aan de muur te monteren. Nadat het gereedschap verzamelt is leg je het wandbord op de werkbank en teken je met een stift of marker de contouren van elk stuk gereedschap. Deel het logisch in zodat de schroevendraaiers en tangen bij elkaar gegroepeerd zijn. Bevestig daarna gereedschapsklemmen in verschillende maten op het bord zodat het gereedschap na plaatsing van het wandbord netjes op z’n plaats blijft hangen.