De snelweg naar je theorie

Natuurlijk kun je niet wachten voordat je dat felbegeerde papiertje in handen hebt dat bewijst dat jij kunt rijden. Maar voor praktijk is de theorie aan de beurt.

En we twijfelen niet aan jouw capaciteiten, maar we beloven je dat deze rit niet zonder hobbels is. Net als op de openbare weg zullen obstakels overwonnen moeten worden vooraleer jij je chauffeur of verkeersdeelnemer (m/v) mag noemen. Ben je er klaar voor om die te overwinnen? Dan is het hoog tijd dat je hard gaat studeren om je theorie examen voor de auto in één keer te behalen! Dat wordt nog een hele kluif, want de opgaven baseren zich op hele specifieke informatie en zitten bovendien doorgaans boordevol strikvragen.

Dus wat heb je daar nou precies voor nodig, afgezien van een gezonde portie motivatie? Lees maar snel verder om daar achter te komen!

Lesboek

Leren via een boek. Met echte bladzijden. Van papier. Met daarop letters. In de tijd van e-readers en smartphones lijkt het geprinte woord meer en meer op de achtergrond te geraken. Maar alsnog is een fysiek boek een beproefde methode om alle benodigd ekennis snel en efficiënt tot je te nemen! En ja, dat ook nog eens op een manier dat alles echt goed blijft hangen. Maar bij de keuze van je literatuur zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Zo wil je er zeker van zijn dat je boek is opgedeeld in alle 25 categorieën die ook door het CBR gehanteerd worden. Dan ben je namelijk zeker dat je alles leert wat je moet weten en dat je dit op een overzichtelijke manier kan doen. Daarnaast raden we je aan om, hoe voordelig vaak ook, niet voor tweedehands literatuur te kiezen. Tenzij je van iemand die al geslaagd is een boek op de kop kunt tikken dat ook echt recent is uitgebracht. Verkeersregels veranderen namelijk nogal eens, en je examen speelt daarop in!

En ja, wees maar gerust; digitale lesmodules zijn er ook. Maar die zouden aan dezelfde criteria als hierboven staat moeten worden onderworpen. Je hebt immers niks aan een leermethode die niet up-to-date is. Ga daarom goed na wanneer jouw lesmateriaal precies is uitgegeven!

Leren

Leren gaat nog vloeiender en gemakkelijker wanneer je er zeker van bent dat je alles hebt onthouden wat je moet weten. Of in ieder geval, genoeg. Dat betekent dus dat je jezelf om de haverklap zou moeten testen. En dat doe je weer door proefexamens te maken! Kies dan wel voor oefentoetsen die – net als je boek – qua indeling en niveau gelijk zijn aan de echte examens van het CBR. Door proefexamens te maken weet je extra goed of je klaar bent voor ‘het echie’.

Hopelijk heb je nu voldoende manieren om je lesstof en de testen van je kennis uit te gaan kiezen. We wensen je alvast heel veel succes, ook met je praktijklessen!