De tuin trends van 2023

Voor veel mensen is de tuin een integraal onderdeel van hun huis. Als je het geluk hebt in een gebied te wonen met veel ruimte, dan heb je misschien de luxe om je eigen tuin te ontwerpen. Maar ook als je in een flat woont, is het mogelijk om je buitenruimte optimaal te benutten en iets moois te creëren.

Tuinkamers of een overkapping aan huis

Een van de grootste trends in outdoor design dit jaar zijn tuinkamers of een overkapping aan huis. Een tuinkamer is een ruimte die voelt alsof hij buiten is, maar met alle comfort van binnen. Het kan worden gebruikt voor entertainment of gewoon om te ontspannen.
Hoewel het een dure aangelegenheid lijkt om een complete tuinkamer van de grond af aan te bouwen; het is een zeer betaalbaar alternatief voor een aanbouw. Daarnaast is een tuinkamer of een overkapping aan huis een veel betere optie voor de mensen die echt van het buitenleven houden.

Tuinkamer

Een tuinkamer is een geweldige manier om in de zomer extra te genieten. Een tuinkamer kan u meer ruimte bieden om te ontspannen, en de zachte bries van een openstaande deur kan het gevoel geven dat u buiten bent terwijl u eigenlijk binnen bent.

Overkapping aan huis

Overkapping is een populaire trend in de woninginrichting. Het is eigenlijk een soort paraplu die je terras bedekt, zodat je buiten kunt zijn en van het buitenleven kan genieten zonder je zorgen te maken over regen of over de felle zon. Je hebt namelijk genoeg accessoires zoals een zonwering op je overkapping aan huis.

Veel groen in de tuin

De trend is een goed verzorgde, schone en vooral groene tuin. Een mooi en groen gazon geeft je een heerlijk gevoel, dus blijf regelmatig maaien. Naast een groen gazon zien we in de trends ook vaak bomen in een tuin terugkomen. Heb je een grotere tuin, dan kan een mooie grote boom niet ontbreken. Samen met je familie zitten bij de boom geeft echt het beste gevoel van het buitenleven. Zet er een mooie hangmat bij en geniet optimaal van deze trend in je tuin.

Hout beton schutting

Als afscherming van de tuin zien we dat de hout beton schutting erg populair is. Dit is niet alleen in 2023 zo, maar was ook al in 2022. Dit verandert niet veel en dat komt omdat het gewoon een zeer mooie schutting is. Naast dat het in iedere tuin niet misstaat; is er gewoon echt heel veel keuze.

Tuin loungebanken

Veel mensen houden echt van het buitenleven. Daarnaast is het ook bewezen dat je gelukkiger wordt als je langer gebruik kan maken van je tuin. De trends voor de tuin groeien dan ook echt ieder jaar weer omdat we steeds meer gebruik maken van onze tuin en dan kan een lekkere zit plek natuurlijk niet ontbreken. Dan is een loungebank voor in de tuin dus ook niet meer weg te denken!Hoe kan je

zorgen dat je een tuin creëert waar jezelf echt heel blij van wordt?

Een tuin ontwerpen voor je eigen tuin is niet makkelijk. Het is dan zeker aan te raden om professioneel advies in te winnen. Mocht je hier niet het budget voor hebben; meld je dan vooral aan bij verschillende websites, social media kanalen en blijf op de hoogte van de nieuwste trends. Je kan zo ideeën op doen en kijken wat je zelf graag in je tuin terug zou willen zien.