Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De vijf mooiste plantenbaktrends van 2021

In elke industrie is het elk jaar een komen en gaan van nieuwe en oude trends. Ook bij het tuinieren is dit het geval. Hierdoor komen er dus ook constant nieuwe mooie plantenbaktrends tevoorschijn, terwijl oude hypes juist langzaam maar zeker van het toneel verdwijnen. Toch zijn er ook bepaalde bloembakken die altijd populair blijven, waar de houten plantenbak natuurlijk het perfecte voorbeeld van is. Het is dan ook zeker verstandig om hier een exemplaar van te kopen, maar je kunt ook gebruik maken van de onderstaande trends bij het aanschaffen van een plantenbak.

Waterpartij

Zo is er bijvoorbeeld een trend gaande onder de tuiniers waarbij een waterpartij toegepast wordt in de tuin. Mogelijk denk je nu dat zij een volledige vijver hebben gecreëerd in de achtertuin, maar dat is niet het geval. Ze hebben simpelweg een bak gekocht en dit vervolgens gevuld met water, waarna je er ook nog eens mooie waterplantjes in kunt doen. Dit is echt ontzettend populair op het moment, wat volledig logisch is. Het ziet er namelijk prachtig uit, terwijl het ook eens eenvoudig te creëren en te onderhouden is. Het is mogelijk om hiervoor een plantenbak te gebruiken, maar je kunt bijvoorbeeld ook een oud wijnvat kopen om hier vervolgens een waterpartij in te creëren.

Mobiel

Mensen die een tuin hebben waar weinig zonlicht is, zullen optimaal profiteren van de mobiele bakken. Dit is een nieuwe trend in het tuinieren met een plantenbak steigerhout

Dit zijn dus gewoon containers waar je planten of bloemen in kunt plaatsen die je vervolgens constant kunt verrijden. Hierdoor hoeven ze niet meer constant op één plek te staan en kun je ze verplaatsen door de gehele tuin. Dit zorgt ervoor dat je de plantenbak in het zonlicht kunt zetten of juist toch in de schaduw als dit beter is voor de planten.

Eetwaren

Als je geen tijd hebt om een ​​moestuin in de grond te onderhouden, maar je toch je portie verse groenten wilt laten groeien dan is dit de perfecte trend voor jou. Hierbij plaats je namelijk eetwaren in bijvoorbeeld een douglas plantenbak. Vervolgens kweek je deze groente waarna je ze na een tijdje op kunt eten. Hierbij kun je onder meer denken aan sla en tomaten, maar ook bosbessen en kiwi’s. De keuze is eigenlijk reuze! Bovendien zal dit er ook nog eens mooi uitzien, wat al helemaal het geval is las je de voedselgewassen mengt met sierplanten in de plantenbakken.

Creatief

Trendy hoveniers planten niet meer in grote, geglazuurde keramische potten. In plaats daarvan maken ze juist gebruiken van allerlei creatieve manieren om de planten en bloemen te plaatsen in bakken. Sterker nog, vaak zijn dit niet eens bakken. Ze veranderen namelijk juist archiefkasten in plantenbakken, kweken groenten in een pastazeef, gebruiken voorraadtanks als verhogingen waar planten in geplaatst kunnen worden en veranderen allerlei huishoudelijke artikelen in potten voor de bloemen. Dit ziet er natuurlijk prachtig uit, maar het is ook nog eens duurzaam. Zo kun je namelijk oude producten recyclen.

Rustiek

De strakke moderne stijl is natuurlijk nog altijd mateloos populair, ook bij plantenbakken. Toch is de rustieke look op dit moment misschien nog wel een grotere trend. Deze trend kan zich op meerdere manieren manifesteren. Zo kun je gebruik maken van roestige en oude rommel, wat je een herbestemming als waardevolle tuinkunst kunt geven. Dit past dus goed bij de voorgaande trend over creativiteit. Daarnaast is het ook mogelijk om plantenbakken aan te schaffen die ontworpen zijn als rustiek. Ze zijn dan dus niet daadwerkelijk oud, maar zo zien ze er wel uit. Beide opties zijn prachtig!