De voor-en nadelen van behangen

Behang is een van de vele manieren om de muren in jouw woning kleur te geven. Doordat behang in iedere kleur, vorm of print geprint kan worden zal je met behang dan ook altijd precies kunnen vinden wat je zoekt. Toch lijkt behang de afgelopen jaren wat aan populariteit te verliezen. Dit is best vreemd aangezien behang zoals gezegd dus wel veruit de meeste opties biedt. In deze blog vertellen we je meer over de voor-en nadelen van behang!

Oneindige keuzes

Behang wordt geprint op een rol. De rol is in eerste instantie wit en kan dus bedrukt worden met daadwerkelijk iedere kleur, patroon of zelfs een foto! Deze mogelijkheden zorgen ervoor dat je het behang zo persoonlijk kunt maken als je zelf wilt. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een warme opvulling aan de muur voor in de babykamer, dan kan behang babykamer zeker een optie zijn! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een gezinsfoto te laten printen op een behangrol en deze vervolgens in de babykamer aan te plaatsen. Zo heeft de baby altijd het idee dat haar/zijn ouders in de buurt zijn. Dit zal de baby een gerust en fijn gevoel geven. Het voordeel van het behang is dat je er gewoon een laag overheen kunt behangen. Als het kind groter wordt en het kind zelf een andere uitstraling van de muur wilt, dan kun je gewoon een nieuwe laag behang aanbrengen. Als het geen baby meer is maar wat ouder wordt, dan kun je zo een mooi meisjes of jongens behang aanbrengen over het babybehang.

Lastig

De grootste reden waarom mensen behang links laten liggen is het feit dat behangen behoorlijk lastig kan zijn. DIt is vooral het geval voor mensen die nog nooit behangen hebben. Toch is dit een vaardigheid die handig is om te hebben. Het geeft je simpelweg meer opties als het gaat om de inrichting van jouw woning. Als je nog nooit behangen hebt dan kunnen we je wel aanraden om eerst een rol neutrale behang te kopen. Zo kun je oefenen voordat je daadwerkelijk met het dure spul begint. Het is namelijk een vaardigheid die je enkel leert door het gewoon te doen. Als je merkt dat je het behangen lekker in de vingers begint te krijgen, dan kun je overgaan tot het echte werk.