De voordelen van composiet vlonderplanken

Met composiet vloerplanken kun je een zeer mooi en sfeervol terras aanleggen. Het is een zeer sterk en duurzaam materiaal dat erg lang mee gaat. Daarnaast is het ook erg veilig en betrouwbaar. Composiet is geschikt voor een terras of balkon aan huis. Ook kun je het terugvinden rondom een vijver, zwembad of zelfs als een tuinpad. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. In dit blog bericht willen we je dan ook graag de voordelen van de composiet vlonderplanken vertellen.

Wat is composiet eigenlijk?

Composiet wordt in de basis gevormd door houtvezel en thermoplastisch kunststof. Dit is dus eigenlijk een middenweg tussen hout en kunststof. Dit geeft het composiet veel voordelen met zich mee. Zo heeft het de prachtige uitstraling van hout, maar de sterkte van kunststof!

Kindvriendelijk materiaal

Een composiet vlonderplank is erg veilig en kindvriendelijk. De planken hebben namelijk, anders dan een houten plank, geen splinters. Hierdoor kun je dus gewoon met je blote voeten over de composiet vlonderplanken lopen, zonder dat je bang hoeft te zijn voor pijnlijke voeten. Daarnaast worden de vlonderplanken ook niet glad wanneer het regent. Hierdoor zijn ze dus erg geschikt voor een land als Nederland waar het veel regent. Daarnaast kun je ze natuurlijk ook erg goed naast een zwembad leggen. Wanneer je kleinere kinderen hebt is de keuze voor een composiet vlonderplank dan ook erg slim!

Het onderhoud van een composiet vlonderplank

Wanneer je het terras maakt van composiet vlonderplanken, is het direct onderhoudsvriendelijk. Je hoeft namelijk het terras niet meer te gaan schuren of te lakken. Het schoonmaken is daarnaast ook erg gemakkelijk. Je hoeft alleen maar met een hoge drukspuit het vuil van de planken af te spuiten. Daarnaast zullen de planken ook erg lang goed blijven. Het materiaal verliest namelijk zijn kleuren niet. Alleen na het eerste seizoen kun je een klein verschil zien, maar dit zal de jaren daarna ook niet meer veranderen.

Is het makkelijk te monteren?

Het terras is erg gemakkelijk te leggen met de planken. Je hoeft hier dan ook niet perse een timmerman of hovenier voor te zijn. Het materiaal is net zo bewerkbaar als een houten plank. Wanneer je een klein beetje handig bent, kun je de planken dan ook gemakkelijk zelf leggen. Er zijn dan ook verschillende vlonderplanken die je met een blinde bevestiging kunt leggen. Hierdoor wordt het je natuurlijk extra makkelijk gemaakt!

Goed voor het milieu!

Tot slot is een composiet vlonderplank ook erg goed voor het milieu. Doordat ze voor 50% bestaan uit kunststof, gaan ze extreem lang mee. Waar je hout na een tijd ziet rotten en vergaan, blijft composiet nog lang goed. Je kunt dan ook makkelijk 10 jaar de planken zien stralen!