Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De voordelen van een dressoir

In de meeste woonkamer is een dressoir niet meer weg te denken, naast het feit dat het ontzettend praktisch is, heeft het natuurlijk ook een decoratieve toegevoegde waarde aan ons interieur. Vooral wanneer je bijvoorbeeld jonge kinderen hebt, is het idee om een kast in je kamer te hebben, die je kunt gebruiken voor onder meer het opbergen van allerlei spullen. Daarnaast is het ook een extra plek voor decoratie objecten en kun je er een prachtig schilderij boven hangen. Kortom, een absolute must have voor ieder interieur. Toch kan het soms een flinke uitdaging zijn een geschikt dressoir te vinden. Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal tips voor je en hebben we voor degene die nog geen dressoir in huis hebben staan, ook de voordelen ervan op een rijtje gezet.

Zo kies jij de juiste afmeting

Tijdens je zoektocht naar een geschikt dressoir, kom je natuurlijk allerlei verschillende soorten tegen. Niet alleen qua stijl, maar natuurlijk ook qua afmetingen. Kortom, voldoende om rekening mee te houden. Om ervoor te zorgen dat jij kiezen voor een dressoir die niet alleen past, maar ook praktisch is in gebruik, is het handig om eerst op te meten hoeveel ruimte jij maximaal hebt voor het plaatsen van je dressoir. Je zit er namelijk niet op te wachten, dat je straks geen ruimte meer overhoudt of nog erger, dat je dressoir in het niet valt bij de rest van je interieur. Zorg er daarom dus altijd voor, dat je de maten van je woonkamer opmeet en met name de muur waaraan jij het dressoir wilt plaatsen.

De stijl van je dressoir

Wanneer jij besluit om een dressoir aan te schaffen, dan wil je natuurlijk wel dat deze aansluit bij de rest van je interieur. Het is natuurlijk geen gezicht, dat wanneer jij een prachtige artifort stoel in je woonkamer hebt staan, die een neutrale kleur heeft, je vervolgens kiezen voor een dressoir met allerlei felle kleuren. Zorg er daarom dus ook voor, dat je qua kleuren altijd werkt vanuit een basis, met bij voorkeur één of twee basiskleuren en het geheel aangekleed met accessoires. Het grote voordeel is dan, dat wanneer je iets wilt veranderen, je dit veelal vaak alleen al kunt doen door het aanpassen van de kleuren van je accessoires.

Voordelen

De dressoir heeft naast een decoratieve functie natuurlijk ook een praktische functie. Dit geldt doorgaans natuurlijk voor een groot deel van alles wat we in huis hebben staan. Een set prachtige design stoelen voor om je eettafel staan namelijk niet alleen prachtig, maar bieden ook de mogelijkheid om erop te kunnen zitten. Bij een dressoir is dit hetzelfde. Naast dat je de mogelijkheid hebt om er allerlei prachtige accessoires op te zetten, biedt het je ook extra ruimte voor het opruimen van allerlei spullen. Waak er echter wel voor, dat je de bovenkant van je dressoir hiervoor gebruikt. Dit zorgt er namelijk al snel voor, dat het een een rommelige uitstraling krijgt en dat is nu juist wat je absoluut niet wilt.