Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De voordelen van een gashaard in je huis

Alhoewel we op het moment ons klaar maken voor de zomer, moeten we stiekem toch ook al wat verder kijken naar de komende winter. Het zal dan uiteraard weer kouder worden, niet alleen buiten, maar ook in je huis. Om dit tegen te gaan en te kunnen genieten van een gezellige sfeer in je woning, kun je gebruik maken van gashaarden. Natuurlijk hoef je niet meerdere van zulke haarden aan te schaffen, aan één heb je wel genoeg! Door een gashaard te plaatsen in je huis zul je bovendien genieten van de volgende voordelen.

Energiezuinig

Gasgestookte haarden verslaan andere brandstofsoorten als het gaat om efficiëntie. Door gebruik te maken van gas kun je namelijk zelf bepalen hoeveel brandstof je per keer gebruikt. Dit kun je bovendien eenvoudig aanpassen, terwijl je de gashaard ook simpel kunt uitschakelen door simpelweg op een knop te drukken. Op deze manier is deze haard niet alleen energiezuinig, maar het is ook nog eens milieuvriendelijk. Dit komt namelijk doordat de gashaard geen rook creëert aangezien je geen plantaardige materialen als hout verbrandt.

Onderhoudsarm

Een ander pluspunt van de gashaard is dat het minimaal onderhoud vereist, ook tussen gebruik hoef je weinig te doen. Zo hoef je geen as of ander houtafval weg te scheppen. Een gashaard zorgt dus voor minder rommel dan andere haarden, wat er dan ook voor zorgt dat je de haard niet echt schoon hoeft te maken. Wel zul je regelmatig inspecties nodig hebben zodat de gashaard in topvorm blijft en optimaal presteert. Hiervoor zul je een expert nodig hebben.

Realistisch

Alhoewel je in een gashaard dus geen hout gebruikt, ziet het vuur er alsnog zeer realistisch uit. De aantrekkingskracht van een houtgestookte open haard zul je op deze manier dus alsnog in je huis hebben, maar dan met behulp van een gashaard. Over het algemeen zitten er keramische stammen en sintels in de haard waardoor je alsnog kunt genieten van de look en feel van een traditionele open haard waarvoor je hout nodig hebt.

Stroomstoring

Mogelijk ben je bang dat je tijdens een stroomstoring geen gebruik kunt maken van de gashaard, maar dat is niet het geval. Ook dan werkt de haard namelijk nog steeds! Zo kan het zelfs als je stroom uitvalt voor het broodnodige licht en warmte zorgen. Wel is het uiteraard van belang om veilig te blijven als je de gashaard gebruikt, ook tijdens een stroomstoring. Zorg er dus voor dat je hier optimaal voorbereid op bent zodat je niet voor diverse problemen komt te staan.

Gebruik

Je zult bij een houtgestookte haard meer knowhow nodig hebben dan bij een model op gas. Bij gashaarden hoef je namelijk niet het houtvuur aan te steken en je hoeft het ook niet te onderhouden, wat vaak toch wel een tijdrovende en rommelige taak is. Een gashaard is in gebruik dan ook veel makkelijker dan een open haard waarvoor je hout moet kopen. Je kunt de haard namelijk eenvoudig aansteken met een druk op de knop, terwijl je ook de temperatuur aan kunt passen.