Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De voordelen van een hybride warmtepomp

De warmtepomp komt steeds vaker voorbij. Het is één van de mogelijkheden om gasloos te verwarmen. Maar misschien is je cv-ketel nog goed en wil je daarom de stap nog niet maken om volledig gasloos te verwarmen. Logisch ook, want je wilt je oude cv-ketel ook nog niet wegdoen. Maar wist je dat er ook een tussenoplossing is waarbij je toch alvast gas kunt besparen en je je oude cv-ketel niet weg hoeft te doen? Dat is de hybride warmtepomp die kan samenwerken met je cv-ketel. Lees in dit artikel alles over de voordelen van zo’n hybride warmtepomp.

Te combineren met je cv-ketel

Het eerste voordeel hebben we in de introductie al genoemd. Een hybride warmtepomp kan samenwerken met je cv-ketel. Dit zorgt ervoor dat je deze dus niet weg hoeft te doen. Er zijn hybride warmtepompen verkrijgbaar die ook zonder de cv-ketel kunnen werken. Op die manier kun je de hybride warmtepomp als tussenstap gebruiken en daarna overstappen op volledig gasloos verwarmen.

Het bespaart energiekosten

In de combinatie van een hybride warmtepomp en een cv-ketel zorgt de warmtepomp voor het verwarmen (en soms ook koelen) van je woning. Op piekmomenten springt je cv-ketel nog bij. En daarnaast kan de cv-ketel ook zorgen voor het verwarmen van water. Dankzij de hybride warmtepomp ga je minder gas verbruiken en dat zorgt ervoor dat je energiekosten omlaag gaan. De compressor van de warmtepomp verbruikt wel wat stroom, maar dat zou je ook nog kunnen opvangen door zonnepanelen aan te schaffen.

Het is beter voor het milieu

Een hybride warmtepomp is een milieuvriendelijke oplossing, omdat deze een lagere CO2-uitstoot heeft dan een cv-ketel. Dit zorgt ervoor dat je met een hybride warmtepomp in ieder geval al een stap zet als het gaat om duurzaam verwarmen. Alle beetjes helpen en zo zijn er ook verschillende manieren om nog meer energie te besparen.

Zo zie je maar dat een hybride warmtepomp een duurzame investering is die op meerdere fronten iets kan opleveren. Een installateur kan je adviseren wat de beste oplossing is voor het verwarmen van jouw woning.