De voordelen van een keramische barbecue

Keramische barbecues bieden een veelzijdige stijl van BBQ met de mogelijkheid om elke keer een smakelijk gerecht van restaurantkwaliteit te bereiden. De keramische kookstijl is gebaseerd op een van de oudste bakvormen van koken op houtskool, met hun kenmerkende dikke keramische schaal die alle hitte en vocht vasthoudt en elke keer weer sappig, smakelijk eten creëert.

Ben je dol op je groenten? Zoete aardappelen die hier worden gekookt, deze zijn geweldig en zo sappig, om nog maar te zwijgen van een lekker gerookte notengebraad om je smaakpapillen echt op gang te krijgen. Kook het hele jaar door, deze keramische barbecues koken ook briljant in het koudere weer, dus waarom zou je de oven dit jaar niet missen en het hele kerstdiner op de keramische BBQ-grill doen.

Keramische barbecues kunnen niet alleen laag en langzaam gaan, of een biefstuk schroeien bij extreem hoge temperaturen, ze werken ook fantastisch als een convectie oven om items tot in de perfectie te roosteren. Vanwege hun constructie en isolatie zijn keramische barbecues extreem vergevingsgezind en is voedsel meestal vochtiger en sappiger als het in keramiek wordt gekookt. Dit komt doordat de luchtstroom door de unit minimaal is waardoor er minder vocht uit het voedsel wordt gehaald.