Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De voordelen van een stacaravan

Een stacaravan; wie kent het niet? Je hebt er misschien vroeger in overnacht op die ene camping met je ouders, ging er naartoe op je eerste vakantie met vrienden of gaat er al jaren naartoe met je kleine kinderen die zo genieten van de natuur en de eindeloze avonturen die er te beleven vallen. Wellicht heb je ook nog nooit in een stacaravan gezeten, dan is dit artikel al helemaal interessant voor je. Je gaat versteld staan van hoe leuk het kan zijn. 

Kosten

Stacaravans zijn vaak goed betaalbaar en de prijs varieert van enkele duizenden euro’s tot wel tienduizenden euro’s, afhankelijk van de locatie. Ook is de prijs afhankelijk van je keuzes van bouwmaterialen, de grootte van je stacaravan, functies en interieur. Neem als voorbeeld dat je echte gipsplaten wilt in plaats van soort dun muurtje, dankzij dit soort kleine aanpassingen lopen de kosten vaak op. Daarnaast betaal je natuurlijk ook voor de locatie.

Mobiliteit

Je zult het misschien niet elke dag doen, maar het kan wel: je kunt je stacaravan verplaatsen. Je bent hierdoor niet vastgeketend op één plek maar je kunt meerdere spots ontdekken in je favoriete vakantieland of zelfs over heel de wereld. Hoe lekker, kiezen waar je heen wilt met je eigen plekje. Een tweedehands stacaravan kopen zonder staanplaats is om die reden niet ongebruikelijk.

Kwaliteit

Het is een mythe dat stacaravans van slechte kwaliteit zijn en gemaakt van goedkope materialen. De markt is inmiddels zo ontwikkeld dat je je kan onderdompelen in luxe, ook in een stacaravan en zelfs in een gebruikte stacaravan. Niet alleen zijn de meeste caravans van goede kwaliteit, maar zijn ze gemaakt van materialen die qua kwaliteit in de buurt komen van de materialen waarmee normale huizen gebouwd worden. Tegenwoordig moeten alle gefabriceerde woningen voldoen aan bepaalde bouwnormen, om ervoor te zorgen dat niet alleen huizen, maar ook stacaravans zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Daarnaast worden fabrieken en detailhandelaren die komen kijken bij de aan- en verkoop onderworpen aan inspectie door verschillende inspecterende instanties, om deze kwaliteitsnormen voor stacaravans en dergelijke te waarborgen voor degenen die ze kopen.

Vele opties

Stacaravans kunnen door de eigenaren makkelijk aangepast worden. Zodra behoeftes veranderen kun je als eigenaar natuurlijk je caravan kopen en een grotere caravan aanschaffen, maar je kunt ook makkelijk een extra bed plaatsen indien daar ruimte voor is. Dat is bijvoorbeeld wel zo prettig als je een gezinsuitbreiding hebt.