Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De voordelen van LED lampen in de badkamer 

LED staat voor light emitting diode. Een LED is een halfgeleiderapparaat dat licht genereert via een proces dat elektroluminescentie wordt genoemd. Wanneer je een elektrische stroom door halfgeleidermateriaal laat lopen, straalt het zichtbaar licht uit. Als zodanig staat een LED precies in contrast met een fotovoltaïsche cel, de cel die wordt gebruikt in zonnepanelen om zichtbaar licht om te zetten in elektriciteit. LED verlichting in de vorm van onder meer inbouwspots zwart kunnen in veel ruimtes gebruikt worden, zo ook in de badkamer. Het is zelfs een aanrader om te kiezen voor LED inbouwspots badkamer vanwege de onderstaande voordelen.

Energie-efficiëntie

Een van de toonaangevende voordelen van LED verlichting is hun energiezuinige werking. Je kunt de energie-efficiëntie van een verlichtingsbron meten in bruikbare lumen, die de hoeveelheid verlichting beschrijft die het apparaat uitstraalt voor elke eenheid van vermogen, of watt, die de lamp gebruikt. In het verleden hebben we licht gemeten aan de hand van het aantal lumen dat het produceerde, maar de realiteit is dat sommige van deze lumen verloren gaan. LED verlichting produceert minder afvallicht en meer nuttige lumen dan andere verlichtingstechnologieën. Deze verbeteringen in energie-efficiëntie houden rechtstreeks verband met financiële besparingen, waardoor veel mensen kiezen voor een GU 10 armatuur met vervangbare led GU10 spot.

Lange levensduur

Vergeleken met de levensduur van een gemiddelde gloeilamp, is de levensduur van een LED lamp veel beter. De gemiddelde gloeilamp gaat ongeveer duizend uur mee. De levensduur van een gemiddelde LED lamp is 50.000 uur. Afhankelijk van hoe je het gebruikt, kan de levensduur oplopen tot 100.000 uur. Dit betekent dat een LED lamp zes tot twaalf jaar meegaat voordat je hem moet vervangen. Dat is 40 keer langer dan een gloeilamp. Zelfs als je fluorescerende, metaalhalogenide- of natriumdamplampen gebruikt, gaat een LED lamp minstens twee tot vier keer langer mee.

Verbeterde milieuprestaties

Het wordt voor bedrijven steeds belangrijker om milieuvriendelijk te worden. Klanten willen steeds meer milieuvriendelijke opties en het gebruik van een milieuvriendelijke lichtbron kan bedrijven helpen hun energieverbruik te verminderen en een sociaal bewuste consumentenbasis aan te trekken. De milieuvoordelen van LED verlichting strekken zich ook uit tot het fabricageproces. Veel traditionele verlichtingsbronnen, zoals tl verlichting en kwikdamplampen, gebruiken kwik intern als onderdeel van hun constructie. Daarom hebben ze, wanneer ze het einde van hun levensduur bereiken, een speciale behandeling nodig. Je hoeft je geen zorgen te maken over deze problemen met LED verlichting.

Dimmogelijkheden

LED’s presteren goed bij bijna elk vermogenspercentage, van ongeveer 5% tot 100%. Sommige lichtbronnen, zoals metaalhalogenide, presteren minder efficiënt wanneer ze gedimd zijn. Soms kun je ze helemaal niet dimmen. Het tegenovergestelde geldt voor LED verlichting. Wanneer je minder dan het volledige vermogen van een LED lamp gebruikt, werkt deze efficiënter. Deze functie leidt ook tot andere voordelen. Het verlengt de levensduur van de lamp en het betekent dat je minder energie verbruikt, waardoor je energiekosten dalen. Het is belangrijk op te merken dat je bij het gebruik van LED’s geen traditionele apparatuur kunt gebruiken voor het dimmen van verlichting. Ze hebben hardware nodig die specifiek is voor hun technologie.