Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Deze (kinder)knutselideeën wil je wel in je kamer

Je kind is supertrots op het knutselwerkje maar jij denkt direct ‘waar laat ik het’. Herkenbaar? Alle moeders vinden niet alle knutsels die ze mee naar huis brengen super cool maar je kind wil het natuurlijk wel graag in de kamer hebben. Met deze tips zorg je er voor dat je het een plaatsje kan geven waar jullie allebei blij van worden en als extra geven we je nog wat knutselideetjes die sowieso leuk staan in huis.

Stylen geeft rust

Probeer je je looks goed af te stemmen maar toch alles mee te kunnen nemen door de juiste Ted baker tas aan je outfit te koppelen, net zo wil je het in huis gezellig en toch je kinderen tegemoet komen als ze knutselen. Een apart hoekje maken waar per week 1 of 2 knutselwerkjes mogen staan of hangen is dan een goed idee. Zo hou je het beperkt en leert je kind te kiezen. Afspreken dat de knutsels ieder op de eigen kamer mogen is natuurlijk ook een optie. Of denk eens aan de knutsels in een kast bij elkaar. Door ze te clusteren is het minder rommelig en maak je er een soort mini tentoonstelling van.

Liever leuke ideeën om nu samen te maken die wel in de stijl van je woonkamer passen? Met deze tips lukt dat vast.

Onderzetters van strijkkralen

Het klinkt heel kinderlijk maar van strijkkralen kun je de leukste dingen maken zoals onderzetters. Door te spelen met de kleuren die in jouw interieur passen, mogen de onderzetters dan gewoon op de salon- of keukentafel blijven liggen. Kies rond december voor zilver en goud en maak ze in de vorm van kerstballen of de mijter van de sint. Ook een “cadeautje” maken door een vierkant met strepen als de ‘strik’ is een leuke optie. En heb je er te veel? Stop er dan ook één in papa’s laptoptas voor de koffie tijdens het werk. Of geef een setje aan opa en oma, kunnen ze ook een beetje meegenieten.  

Verlichte huisjes

Van melkpakken of kleine doosjes kun je gezellige verlichte huisjes maken. Schilder het pak bijvoorbeeld wit, zilver of goud. Hou je van meer kleur dan kan dat natuurlijk ook. Heb je iets minder geduld, dan is plakfolie of beplakken met inpakpapier ook een idee. Snij of knip vooraf de ramen en deurtjes er uit en maak aan de achterkant een luikje waar je een (elektrisch) waxinelichtje in kunt zetten.

Herfstblaadjes en eikeltjes

Ga je een deze dagen met de kinderen wandelen, neem dan wel je hershel rugzak mee en verzamel de mooiste bladeren, eikeltjes of dennenappels. Leg ze thuis op een mooie schaal en zet er kleine potjes met waxinelichtjes tussen. Ze eerst wit, zilver of goud spuiten geeft ook een mooi effect.

Krijtramen

Geweldig voor kinderen en toch ook heel sfeervol voor jou is je (keuken)ramen voorzien van leuke getekende huisjes. Je kunt dit doen met een krijtstift maar er zijn ook kant en klare raamstickers te koop. Ga je tekenen, gebruik dan bijvoorbeeld een kleurplaat of template als mal. Deze plak je aan de buitenkant en je tekent met de krijtstift aan de binnenkant. Soort van overtrekken dus. Aan de buitenkant werkt natuurlijk niet want dan regent je tekening er bij een buitje zo weer af. Na het tekenen haal je het voorbeeld weg en klaar is kees.

Heel nostalgisch maak je het met een rijtje heuse Hollandse huisjes en een paar bomen. Wissel wat af in hoogte dan krijgt de tekening meer verhaal. En tegen kerst kun je eventueel wat spuitsneeuw toevoegen.