Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Deze muurkunst trends moet je zeker kennen in 2021

Muurkunst is erg belangrijk in onze woningen. Dit komt doordat deze decoraties een grote invloed hebben op de sfeer van ons interieur. Het kunstwerk aan onze muur brengt immers een boodschap over, wat veel effect zal hebben op de sfeer. Het is tegenwoordig mogelijk om dit diverse manieren te doen, bijvoorbeeld met een foto op canvas. Daarnaast kun je ook zeker gebruik maken van de onderstaande trends.

Line art

Line art hoort helemaal thuis bij een minimalistisch interieur. Eenvoudige, zwarte lijnen worden gebruikt op een witte achtergrond om een tekening te tonen, bijvoorbeeld van je favoriete artiest of zelfs van je eigen kinderen. Line art varieert van klassiekers tot eigentijdse vormen. Klanten geven met name de voorkeur aan prints van beroemde kunstwerken, moderne en originele portretten, maar dat hoeft natuurlijk niet beslist. Line art wordt ondertussen opgehangen aan de wand, maar het wordt ook gebruikt bij het decoreren van een kussen of een vaas bijvoorbeeld.

Canvas

Een foto op canvas werd net al even genoemd, maar je kunt ook andere soorten canvassen aan de muur hangen ter decoratie. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor grote exemplaren, wat direct veel invloed zal hebben op de sfeer van de ruimte. Een relatief grotere kamer is vooral geschikt voor een grotere canvas afdruk. Bij een kleinere kamer is het beter om te kiezen voor een ietwat kleiner kunstwerk op canvas. Dit zal de ruimte niet domineren, maar alsnog ziet het er prachtig uit.

Biophilic

We verlangen allemaal naar een kalmerende, ontspannen en vredige sfeer voor onze ruimtes. Groen heeft duidelijk bewezen één van de grootste kleurentrends te zijn in de moderne wereld van decoratie en design. Tegenwoordig willen we dan ook de natuur naar binnen brengen, wat mogelijk is met kamerplanten. Hier stopt deze trend alleen niet. Natuur- en landschapsbeelden worden namelijk ondertussen ook veel geplaatst op muren, wat zorgt voor een prachtige uitstraling en sfeer.