Deze slimme gadgets maken je leven in huis makkelijk

Je hoeft niet beslist een nieuw huis te hebben om het van alle gemakken te voorzien.Waar moet je op letten als je de leukste gadgets wilt gaan aanschaffen? En wat heb je nog meer nodig om je huidige lifestyle goed te kunnen optimaliseren? Die grote vraag stellen we onszelf regelmatig, maar het antwoord is lastig te geven. Het liefst zouden we een slimme stad bouwen, waarin alles op elk moment en op elkaar afgestemd kan zijn.

Ooit realiseerde sterrenkundige en schrijver Chriet Titulaer het huis van de toekomst dat in juni 1989 werd geopend. Dit huis, hoewel niet meer als zodanig te bezoeken, bestaat nog steeds. De meeste snufjes uit het huis zijn inmiddels verdwenen. Eigenlijk is het huis dus minder slim geworden in tegenstelling tot de trend die tegenwoordig gaande is. Dat geldt niet alleen voor de thuisomgeving maar ook voor kantoor. Wil je op kantoor duurzaam en efficiënt werken met moderne middelen dan kun je hierover alles lezen op Ondernemersblog.nl

Slim waterverbruik

Zo staat er op het dak van ‘Het huis van de Toekomst’ nog een hele grote witte trechter die regenwater op moest vangen voor de toiletten. Het is een toepassing die in duurzaam gebouwde huizen tegenwoordig zeker wordt gebruikt. Slim hoeft niet alleen iets te zijn wat electronisch met een app toepasbaar is. Zo is het heel gemakkelijk om een regendouche te plaatsen in je badkamer of met regenwater het toilet door te spoelen. Het mooie van regenwater is dat het gratis uit de lucht valt, je hoeft het alleen maar te filteren en het is klaar voor gebruik als spoelwater in het toilet. Daarnaast bevat regenwater geen kalk, zodat je in de pot of afvoer geen last hebt van kalkaanslag.

Een slimme tuin kan ook gewoon een tuin zonder tegels zijn. Daarin kun je het water in een regenton opvangen voor de bewatering van de bloemen en planten. Een groene tuin met gras, planten, bloemen en bomen zorgt tevens voor een snelle afwatering van het hemelwater. Zo worden overstromingen in buurten en straten voorkomen.

Gadgets in huis

Op het gebied van handige apparaten en slimme toepassingen is er tegenwoordig veel verkrijgbaar. Zo is de kijkbuis van vroeger veranderd in een smart-tv, voorzien van diverse aansluitingen waarop je verschillende toepassingen kunt inpluggen. Een van die toepassingen is streamen via je chromecast. Het streamen van content op je TV is een must-have voor iedereen die wil genieten van de meest recente films, series en games. Met de Chromecast kun je dit heel eenvoudig en voordelig doen. Met de Chromecast kun je op ieder moment en vanuit iedere plek je favoriete content op je TV zetten. Met de huidige generatie kun je zelfs streamen in 4K.

Automatisch

Nog dagelijks komen er gadgets om de markt. Daarover kun je lezen op Gadgetsdaily.nl Veel van die gadgets maken gebruik van apps. Het blijkt dat de mobiele telefoon steeds meer de afstandsbediening is gaan vervangen. Er was een tijd dat je er wel vier of vijf in huis had liggen voor de bediening van allerlei apparaten. Met de mobiele telefoon als afstandsbediening is een hele serie andere toepassingen mogelijk. Zo is er bijvoorbeeld een app waarmee je een slimme thermostaat installeert. Dankzij de gegevens die je op je smartphone opslaat kan je slimme thermostaat op elk moment en op elke plek de perfecte temperatuur instellen. Dan is er de mogelijkheid om met je mobiel de garagedeur te openen, de voordeur en een compleet lichtplan in te stellen. In de toekomst verwacht men dat apparaten met elkaar kunnen communiceren via het internet. Zonder tussenkomst van mensen worden dan dingen voorbereid en uitgevoerd. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als bepaalde producten in je koelkast op zijn, dat deze automatisch besteld worden.